Leta i den här bloggen

måndag 17 februari 2020

Todennäköinen väli-isäntä lepakosta ihmiseen on muurahaiskäpy (myrkott), pandolin.

Tämä ihmeellinen käpyeläin on myös  suuri hyönteissyöjä, syö muurahaisia ja termeiitejä ja muitakin laatuja. saattaa olla että se syö paljon sellaista  toukkaa ja itikkaa, joisa on  ihmiselle patogeenisiä viruksia.  kuten lepakotkin tekevät.
 Missä se  koronavirus taas siinä piilee, onko se  kehosoluiss kuten  ihmisellä vai  kuinka, en oikein pääse perille. katgsoin  mitä kaikkea eliötä tallinen käpuy voi itsessään kantaa. Sieniä kai ei löytynyt mould, homeita tai niitä  ei ole katsottu, mutta loisia , matoja ja bakteereita on kyllä  luokiteltu aiemmin. Viruksista on katsaus  ainakin viime vuoden syksyltä ja Sendai- virusta ja koronavirusta on löytynyt.  Sen verran vieras viidakkoruoka "bush-meat" se taitaa suomalaiselle olla, että suomalaisesta ravintolasta varmaan ei löydy vaikka kaikenlaista jo Suomestakin löytyy.  Afrikassa se kuuluu "bush-meat" ruokiin.  Olisi oletettavaa, että sama  Covid -19 sitten lehahtaa  Afrikankin puolella jossain vaiheessa, ja se voi ollakin iso asia, koska  samanlaista karanteenia ei siellä saa aikaan kuin totalitaarisemmin hallitussa Kiinassa.
 Jollain tavalla  mielestäni on jokin aukko tuossa viruksen transmissiojärjestelmässä. Pitäisi ensinnäkin saada tietää,miten ihmiset tuollaista käpyä käsittelevät ja missä se virus siinä piilee.  Se ei kuitenkaan vaikuta mitenkään  verisiä  eläimiä syövältä olennolta.  eikä sillä ole edes hampaita, vaan se syö kielellä kuin jokin sammako tai kameleontti.  Ehkä  se on sopeutunut koronaviruksiin eikä kärsi niistä. Kuoleekohan niitä  itsestään kuten lintuja lintuinfluenssaan vai ei?
 

https://www.hbl.fi/artikel/myrkotten-pekas-ut-som-mellanvard-for-viruset/

Kinesiska forskare misstänker att myrkotten har fungerat som en mellanvärd för det coronavirus som nu sprids i Kina och som hittills krävt över 600 människors liv.
Att viruset ursprungligen kommer från fladdermöss, tror sig forskarna nästan vara helt säkra på. Virusets arvsmassa är till 96 procent identisk med ett coronavirus som finns hos fladdermöss.
Men forskarna tror att viruset har haft en så kallad mellanvärd, innan det började spridas till människor. Tidigare har ormen pekats ut som skyldig, men nu riktas misstankarna mot myrkotten i stället.
Efter att ha analyserat arvsmassan hos fler än 1 000 vilda djur, hittade forskarna genomsekvenser hos myrkottar som till 99 procent överensstämmer med dem hos smittade patienter, enligt den officiella kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.
I Kina handlas det friskt med den utrotningshotade myrkotten eftersom den anses ha helande krafter inom den traditionella kinesiska medicinen. Dess kött säljs också på den svarta marknaden.
På grund av detta har myrkotten blivit ett av de djur som smugglas mest i hela världen. De senaste tio åren tros runt en miljon djur ha stulits från Asien och Afrika för vidare transport till marknaderna i Vietnam och Kina. Denna handel är visserligen förbjuden i Kina, men myndigheterna har sett mellan fingrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar