Leta i den här bloggen

onsdag 19 februari 2020

Kaspaasit, kinaasit , fosfataasit. Yleistietoa muistiin

 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3390419/

Pohdin tässä voisiko ABL-estäjistä olla apua Coronavirusinfektion vastiasesa terapiasa ja mihin perustuu Imatinibin kyttö. Voiko se estää  Abl2:ta, jota Koronavirus käyttää.  Imatinib ja Abl-estäjät näyttäät olevan estäjiä  leukemioissa BCR-Abl  vaiheen jo muodostuttua  Abl.stä.
CoV yhteydessä mainitaan Abl2 ja sillä on eri funktio kuin Abl1:llä, joka esiintyy fuusiogeenissä Filadelfiakromosomissa. (t(9;22).  En oikeastaan löytänyt Abl2:n rakenteesta kohtaa josta mainitaan sen katkeavan, kuten Abl1:n rakenteessa on sellainen kohta (E26, E27). Abl 1 ja Abl2 ovat eri kromosomesitakin. Abl2 on kromosomsita 1 ja Abl1 on kromosomista 9.  BCR on kromosomista   22, jossa on ilmeinen katkeamalle altis kohta juuri  sinkkisormiproteiinien geeniryppään   tyvipuolella. Ettei sen pitäisi kuulua johonkin sinkkisormirakenteen omaavaan proteiiniin tai kompleksiin normaalisti, tulipa vain mieleen. Nehän ovat sellaisia isompia funktionaalisia komplekseja.  Ja  jos se todellakin omaa jonkin proteiinimuodon, joka liittyy runsaisiin  sinkkiproteiinikomplekseihin mukaan ja sitten hankkii itselleen niitten antamia  struktuurietuja ja sen takia sitä itseään harvemmin havaittaisiinkin, kun se on normaali, eikä yleensäkään nirmaalia niin helposti havaita.
Koronavirusinfektioissa ei voi oletaa ettää ihmisillä on  fuusioproteiini t89;22) jotta  leukemioihin tarkoitetut lääkkeet olisivat hyödyksi.  Ainoastaan siinä tapauksesas jos pelkästään ABl2, jolla on ne 8 eri isomeeriään odottamasa  tehtäviään, tehtäväkirjoaan solussa ja tumassa,  jotenkin muodostuvat  lääkekohteeksi . Ne kahdeksan   Abl2 isomeeriä ovat inaktiivissa muodossa solussa, 7 sytoplasmassa ja kahdeksas tumassa . Niissä on jotain samanlaista kuin esim  koagulaatiojärjestelmän proteiineissa jotka kiertävät kehossa odottaen tehtäväänsä ja tarvittaessa voivat aktivoitua ja sitten taas rauhoittua ja  olla  taustatekijöitä.  ilmeisesti niillä on oma Abl- verkkofunktionsa. saataa olla että virus koetaa  kaapata johonkin tehtvään tätä  järjestelmää ja siin mielessä  järjestelmän estäjä voi olla virokselle hankala.  muta tässä en vielä oikein hahmota asiaa tarpeeksi.  en kutienkaan  arvele että  koronavirusinfektio olisi  mitenkään leukemian kaltainen tila tai että  tarvittaisiin BCR-ABL estäjää.  BCR  lisää valkosolujen  olemassa oloa liikaa, jos se on katkennut ja  fusoitunut  epäspesifiseen  tyrosiinikinaasiin Abl1. Vaikeassa Sarsissa  juuri leukosyyttien määrä laskee, joten voisi ajatella että   koronavirus on postanut BCR vaikutuksen, mutta  toisaalta ei oikein löydetä sitä BCR.ää itseään. Onko sitä olemassa omana proteiininaan ollenkaan.  Minulla on nyt mennyt  koko valoinen päivä tähän asiaan enkä ole  paljon  saanut  johtopäätöstäni  kokoon tuosta  Abl-inhibiittorien  käytön hyödystä  vaikeassa koronaviruksessa. 

Pääasia on tietysti se että  havaitaan kliinsitä hyötyä jostain asiasta, vaikak syitä syviä ei ymmärrettäisikään.  Nyt pitää kyllä  tehdä iltakävely.
19.2. 2020



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar