Leta i den här bloggen

måndag 24 februari 2020

TACE antagonist ?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=TACE+antagonist
TACE (ADAM17 ) on tärkeä entsyymi.
Kun sanotaan että  tämän koronaviruksen reseptori on ACE2, se tarkoittaa, koronavirus haluaa  etsiä esiin juuri tämän  reseptorin ja tuhota sen , kunon päässyt sen aitioon ( lähinnä  keuhko ja  munuainen). ACE2 reseptori on tärkeä sydämelle, koska se säätele systeemisen vernkierron  dynaamisuutta  ja  kykyä  antaa vaste erilaisiin prestaatioihin , ihmisen liikkuessa, vaihtaessa asentoa tai joutuessa erilaisiin stresseihin.  Se on osa  verenpaineen säätelyn homeostaasia, ja kun se on tuhottu,  ihmisen shokkikin  on vaikeahoitoinen.
COVID-19  suhde reseptoriin ei ole lojaali kuten  monessa  viruksessa on jonkin verran lojaalejakin signalointiteitä. Tässä tapauksessa on kyse reseptoria tuhoavasta  viruksesta ja  sen takia tulee monielinvaurion (multi organ failure) merkkejä, joita on vaikea hoitaa vanhoilla kaavoilla.
(TACE  on muten entsyymi, joka tarvitaan  tuossa  Ad taudin proteiinisignaloinnisa myös, joten mitään yksioikoista ACE-inhibiittoria ei voi ajatella, vaan  täytyy luoda laajempi strategia proteaasimyrskyyn, joka tässä  Covid-19 infektoimisprosessissa on .

 Esim Ebolassa on  valtava sytokiinimyrsky, joka yhtäkkiä saa vallan. 

SARS2- proteaasien kartassa on mielestäni vielä  aukkoja.  Se on niin  aikea virus tutkia, että hoitaminen  ja preventio vie kaikki resurssit nyt,  ja tutkimuksessa täytyy olla niin paljon varotoimia, että se vie aikaa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar