Leta i den här bloggen

fredag 21 februari 2020

Ajatus tänään: Onko uusi koronavirus lipidiliukoinen vaipaltaan? Mitä on sen outous?

Siis onko sillä mahdollisuuksi  menna ihon tqi kalvojen läpi fysikokemiallisten ominaisuuksien takia. Disseminoitunut kuva kuehkoista viitaisi muuhun kuin vain pelkkään  ilmateitse tulleeseen  infektioon, muta tämä on vain oma pohdintani. kutienkin joku kiinassakin on ihmetellyt voisiko virus mennä ihon läpi jotenkin.   Ajttelin aamulla: Ainakaan se ei tule hiuksista eikä kai selänkään läpi.
https://www.chinadaily.com.cn/a/202002/21/WS5e4f960ba3101282172795d8.html
"A rumor claims that the novel coronavirus can enter a person's body through the skin.
In fact, the novel coronavirus is unlikely to enter the human body through the skin. It is mainly spread through respiratory droplets and direct contact with a carrier.

Washing your hands properly and frequently is an effective way to avoid virus transmission, according to Zhou Qi, an academician of the Chinese Academy of Sciences".
Eilen luin artikkelia  virusten pääsystä  ihmissoluun:  entry , internalization, sillä osilla viruksista o kyky käyttää  solukalvolla ilmenevää fosfolipidiä fosfatidyyliseriiniä  avustamaan  kehoon pääsyssä, muta koronavirustqa ei lueteltu niihin kykeneviin viruksiin mukaan, muta onhan nyt uusi virus, onko se yhtä kykenemätön käyttämanään PVEER- reseptoritietä kuin entiset koronavirukset?
Mikäli se on , silloinhan sen  varallisuusluokka entistään nousee ebolan tasoonkin asti siitä näkökohdasta, muta sen letaalisuus  taas ei ole ebovin luokkaa.

Kellä taas on tarjolla niitä fosfatidyyliseriinejä solupinnoilla?  Eräissä soluissa  esiintyy pinta PS  jo funktionaalissti. Mutta yleensä se on  huonontuneen ja ikääntyneen solun merkki. Arveltavasti  näitä PS- signaaleita on vanhemmalla ja huonokuntoisella väestöllä enemmän esillä, myös energiavaje nostaa niitä esiin solupintoihin.  Jota niitä saa painettua solun sisään, täytyisi ensinnäkin pitää hyvää kuntoa, syödä  riittävän energistä, jotta solupumput toimivat kunnolla ja voivat pidättää PS- solukalvojen sisäpinnoilla. Se vaatii energiatilaa.  Tietystikään ihmiset eivät  nuorene, mutta  ikääntynytkin voi olla hyväkuntoinen ja virkeä ja harrastaa aktiivisti  jotain.  Tämä on vain yksi seikka. Kaikenlaiset taudit  tietysti  ovat elimistön stressitilaa ja vaikuttaa  solukalvojen funktioon.
SARS on kiireinen virus  ja pienessä ajassa nyhtää kehosta itselleen suuren määrän rakennetarvikkeita ja käyttää juuri  kalvorakenteitten muokkausta tehokkaasti hyödyksi,  ja jos ihminen jo on  huonossa energiatilassa ja  sairas,  sen aiheuttama solutuho lähtiäisiksi voi koitua  koko isäntäyksilön tuhoksi eikä vain infektoituneen solun katoamiseksi. Tubibakteeri joka myös valitsee mielellään keuhkon, kapseloituu siellä hyvin  vahvojen lipirakenteitten sisään  ja käyttää mm myristylaatiota. Sen sijaan koronavirus ei käytä myristylaatiota, vaan ihmisen tärkeintä kehonsyntetisoimaa  rasvahappoa palmitiinihappoa C16:2, se on  hyvin tärkeä  rasvahappokoko, joka on rasvahappojen raiteistossa aivan kuin  keskusasema,  "centralstation" ja  jota vastaan  keho  ei mitenkään  taistele missä tahansa  sitä ilmenee, se on tärkeä "oma itse" rasvahappo.  Ajatelin tänään saada jostain lähteestä tietää minkälaista kalvomateriaalia   tämä uusi CoV kehittää ympärilleen ja millä se kattaa kaikki  pintansa, muta taitaa olla liian varhaista ja vaarallista aihepiiriä. Tubi puolestaan on saanut  tarkat kartat  kuorirakenteestaan  ja  rasvamolekyylistruktuureistaan.

Oli hyväkun   nCoV-19 nimettiin  SARS- ja SL -ryhmään  (SARS Like), sillä sen  genominen rakenne on lähempänä  SARS-1 virustga kuin MERS- virusta.  Erästäkin kaavakuvaa vertaillessani  huomaan että esim  struktuurigeeni 4 puuttuu SARS- ryhmältä muta on MERS- ryhmässä. Sen sijaan SARS- ryhmä  struktuurigeeneissä 3 ja 8 on tapahtunut ikäänkuin edelleen erilaistumista.  Ennen li ikäänkuin   kaksiosainen struktuurigeeni  SARS.1:llä, muta nyt sen sijaan on kuin   struktuurigeeni ja uusi nsp-kaltainen tuntematon proteiini  tullut ilmi.  Siis kirjoitan vielä näin. Ennen oli 3a ja 3b struktuurigeenit ja 8a ja 8b struktuurigeenit ja nyt on 3 ja 8 struktuurigeenit ja   sekä 3 että 8 orfista jotain proteiinia.  Yleensä kaikki nsp proteiiniton ollut vain ORF1a/ORF1ab kohdasta ja nyt on  kuin uuta nsp:tä jota  koetetaan hahmottaa mitä se tekee.  Näin olen käsittänyt. Jos tämä on väärä käsitys , oikasen sitten myöhemmin,  kun  luen tätä  päivityksenä.  Toistaiseksi  merkkaan  omiin muistiinpanoihini tuon muutoksen ( mahdolliset nsp17 ja nsp18 hypoteesina).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar