Leta i den här bloggen

tisdag 19 april 2022

Pandemian aikaisia delta (AY) ja Omikron(BA) variantteja kertyy pitkä lista näiltä vuosilta. Uusi omikronrekombinantti XT.

 Päätin katsoa kuinka monta deltavarianttilinjaa oikeastaan on. Jos laskee yhteen sekä päälinjat, alalinjat ja huomioi deltaa sisältävät rekombinantit, saa kokoon 215  delta linjaa  ja rekombinantteja kolme.  Omikroniksi luettavia linjoja löysin  72 linjaa ja rekombinantteja 15 linjaa. Kun näitä tässä laskin ja kirjoitin muistiin, huomasin että pääsiäisen aikana oli ilmentynyt rekombinanttilistan hännänhuipuksi XT-rekombinantti.

Siitä on ainakin 12 sekvenssiä  ja kolmastoistakin on havaittu jostain uudesta provinssista siellä  Etelä-Afrikassa juuri pari päivää sitten.  Siinä ilmenee  uusia  substituutioita ja jo ennen esiintynytkin  Spike-mutaatio, lambdasta tunnettu  ja joissain delta-varianteissa esiintyvä G75V. Katkoskohta  rekombinantissa asettuu ORF3a-ja  M-proteiiniväliin.  Tutkijoiden mielestä  variantilla on kasvuetuja, joten  sen  edistymistä voi sitten seurata lähiviikot ja  katsoa, mikä variantin kliininen impakti tulee olemaan.  Sen havaitsemisesta ja alkumäärittelyistä saa enemmän tietoa lähteest #478 . Variantin  S-proteiini  on pääosin  BA.2 tyyppinen

https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues/478

 

XT

12;0Recombinant lineage of BA.1 and BA.2, South Africa lineage, from pango-designation issue #478

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar