Ilmeisesti tämä taqrkoittaa leusiini-tyyppisiä mutaatioita ja seriinityyppisiä mutaatioita.Mielestäni leusiinityyppi on sikäli vaarallisdempi, koska se lisää virusproteiinien kykyä tehdä interaktiota solutumaan sillä se voi rakentaa ei-tumareseptorikohdasta leusiinien avulla tumareseptorikohdan. LLxxL motiivisen. seriinimutaatio taas antaa aminohapolle, jolla ei ole treoniinin tai seriinin OH-ryhmää, tällaisen OH-ryhmän, johon proteiini voi saada posttranslationaalisia modifikaatioita. Samoin tapahtuu arginiinista lysiiniksi muuntumisia, jolloin K-lysiiniin voi tehdä monenlaisia modifikaatioita. Olen vertaillut tähän asti vain SARS 2003 ja paria samanlaista COVID-19 keskenään muutamissa esimerkeissä eräissä lyhyistä nsp proteiineista. Vertailut pitäisi tehdä tietokoneella niin saisi nopeasti selvän kaikista noin 30 000 aminohaposta. Valitsin vain sellaisia joissa on korkeintaan pari sataa aminohappoa. En löytänyt näissä kahdessa katsomassani COVID-19 viruksessa varmaa eroa, tosin yhdessä kohdassa suomalaiset olviat asettaneet x kirjaimia pari pätkää.
SITAATTI
Tutkijat ovat nimenneet mutaatiot L-
S-tyypiksi. Tutkituista tapauksista L-tyyppiä oli 72 ja S-tyyppiä 29,
kertoo Technology-org -verkkosivusto.
Tutkijoiden arvion mukaan L-tyyppi kehittyi S-tyypistä. L-tyyppi on tämän otannan perusteella herkemmin tarttuva.
Mutaatioiden muodostuminen on sinänsä tavallinen virusten ominaisuus, jonka ei välttämättä anna aihetta huoleen.
Kuitenkin mahdollinen on myös skenaario, joissa mutatoituneet virukset lisäävät koronan vaarallisuutta.
Yksi ongelma voi olla, että yhdelle mutaatiolle kehitetty rokote ei välttämättä tehoa muihin virustyyppeihin.
Kiinalaishavainnoista
ei ole syytä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska
tutkittujen näytteiden määrä on varsin pieni.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar