Leta i den här bloggen

tisdag 10 mars 2020

Tekniikka ja talous kirjoittavat mutaatiolöydöistä

Ilmeisesti tämä taqrkoittaa leusiini-tyyppisiä mutaatioita ja seriinityyppisiä mutaatioita.Mielestäni leusiinityyppi on sikäli vaarallisdempi, koska se lisää virusproteiinien kykyä  tehdä interaktiota  solutumaan sillä se voi rakentaa ei-tumareseptorikohdasta  leusiinien avulla tumareseptorikohdan. LLxxL motiivisen. seriinimutaatio taas  antaa aminohapolle, jolla ei ole treoniinin tai seriinin  OH-ryhmää, tällaisen OH-ryhmän, johon  proteiini voi saada posttranslationaalisia modifikaatioita.  Samoin  tapahtuu arginiinista lysiiniksi muuntumisia, jolloin K-lysiiniin voi tehdä monenlaisia modifikaatioita.   Olen vertaillut tähän asti vain SARS 2003 ja  paria samanlaista COVID-19  keskenään  muutamissa esimerkeissä eräissä lyhyistä nsp proteiineista.  Vertailut pitäisi tehdä tietokoneella  niin saisi nopeasti selvän  kaikista  noin 30 000 aminohaposta.  Valitsin vain sellaisia joissa on korkeintaan pari sataa aminohappoa.  En löytänyt näissä kahdessa katsomassani COVID-19 viruksessa varmaa  eroa, tosin yhdessä kohdassa suomalaiset olviat asettaneet  x kirjaimia pari pätkää.


SITAATTI 
Tutkijat ovat nimenneet mutaatiot L- S-tyypiksi. Tutkituista tapauksista L-tyyppiä oli 72 ja S-tyyppiä 29, kertoo Technology-org -verkkosivusto.
Tutkijoiden arvion mukaan L-tyyppi kehittyi S-tyypistä. L-tyyppi on tämän otannan perusteella herkemmin tarttuva.
Mutaatioiden muodostuminen on sinänsä tavallinen virusten ominaisuus, jonka ei välttämättä anna aihetta huoleen.
Kuitenkin mahdollinen on myös skenaario, joissa mutatoituneet virukset lisäävät koronan vaarallisuutta.
Yksi ongelma voi olla, että yhdelle mutaatiolle kehitetty rokote ei välttämättä tehoa muihin virustyyppeihin.
Kiinalaishavainnoista ei ole syytä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska tutkittujen näytteiden määrä on varsin pieni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar