Leta i den här bloggen

lördag 13 juni 2009

Pidä huolta keuhkoistasi ja yleiskunnostasi

Oseltamivir ( Tamiflu) tehostaa omien anti-influenssa-aktiviteettia omaavien luonnollisten immuuniproteiinien toimintaa, kuten keuhkojen omien surfaktanttien, pintajännitystä alentavien keuhkosolutuotteiden toimintaa,

KEUHKOSURFAKTANTTIEN OSUUS

Influenssa A virusta (IAV) luonnostaan estäviä tekijöitä ovat surfaktanttikollektiinit A ja D ( SP-A ja SP-D) sekä glykoproteiini 340 (gp340), jossa on paljon scavencer- reseptoreita ( vapaitten radikaalien hävittäjien reseptoreita).

http://www.nature.com/nri/journal/v5/n1/images/nri1528-f1.jpg

http://www.nature.com/nri/journal/v5/n1/fig_tab/nri1528_F1.html

Näillä on seuraavanlaiset tehot: Tehokkain on: SP-D, sitten gp340 ja sitten SP-A.

SP-D sitoutuu kalsiumista riippuvalla tavalla viruksen hemagglutiniinin (HA) tai viruksen neuraminidaasin (NA) hiilihydraattirakenteisiin.

Päinvastoin kuin SP-D toimivat gp340 ja SP-A ja samalla tavalla kuten musiinit siinä mielessä, että ne tarjoavat sialiinihappoligandeja, jotka kiinnittyvät viruksen hemagglutiniiniin (HA).

Tässä tutkimuksessa nämä SP-D, SP-A ja gp340 osoittivat ko-operaatiota antiviraalisissa interaktioissaan. Yhteistoimintavaikutukset oli parhainta viruksen aggregoitumista vastaan., mutta ilmenivät myös jonkin verran joinain havaittuna hemagglutinaation inhibitioina ja viruksen neutralisoimisina.

Monoklonaalisilla vasta-aineilla (MoAB) tutkittiin edelleen gp340 ja SP-D-surfaktatanttiproteiinin välistä sitoutumista. Vaikka gp340 pystyi sitoutumaan SPD:hen muussakin kuin mannaania sitovassa kohdassa, ei tämä gp340 ja SP-D-sitoutuminen tuottanut kuitenkaan mitään lisäetua antivirusinteraktioihin.

SP-D ja musiini ( mucus) osoittivat interaktiivista yhteistoimintaa ilmeisesti sen takia, että SP-D esti viruksen neuraminidaasia (NA).

Markkinoilla oleva NA-inhibiittori oseltamivir
( Tamiflu) osoitti samankaltaista vaikutusta ja lisäsi myös SP-A surfaktantin (keuhkojen pintajännitystä alentavan tekijän) neutraloivaa toimintaa ja bronkoalveolaarista huuhtelunestettä.
Täten oseltamivir on yhteistyössä luonnollisten immuuniproteiinien kanssa estäessään epiteelisolujen initiaalista infektiota.

LÄHDE:

White MR, Crouch E et.al. Cooperative anti-influenza activities of respiratory innate immune proteins and neuraminidase inhibitor. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol. 2005 May;288(5):L831-40. Epub 2004 Dec 17.
Department of Medicine, Section of Hematology/Oncology, Boston University, School of Medicine, Boston, MA

Terminologia:

surfactant collectins, pintajännitystä alentavat kollektiinit

surfactant proteins A and D (SP-A and D), surfaktanttiproteiinit SP-A ja SP-D

http://ising.phys.cwru.edu/surfactants/proteins.html

scavenger receptor-rich glycoprotein 340 (gp340). glykoproteiini 340, jossa on vapaita radikaaleja pyydystäviä reseptoreita paljon

mucins, musiinit, limaaineet

sialic acid ligands, sialihappoon asettuvia molekyylejä

oseltamivir, neuraminidaseinhibitor, neuraminidaasin estäjä

PIDÄ HUOLTA OMISTA LUONNOLLISISTA SURFAKTANTEISTASI. Tamiflu ja Relenza auttavat ehkä siksi, että lääke tekee yhteistyötä oman puolustuksen keuhkosurfaktanttien ja keuhkomusiinien kanssa ja niiden saaatua apua osetamiviriltä keuhkojen toipuminen influenssasta on parempi.

SURFAKTANTTIEN muodostuminen on parasta, kun on sopivasti ruokaa ja juomaa ja ehkä erityisesti maitotuotteita, kermaa, maitorasvoja, kasvisrasvoja, sipulia, C-vitamiinia, acetylcysteiiniä ( poretablettina käytettävä lääke) . Hyvällä yleiskunnolla ja sopivalla ravinnolla ja antioksidanteilla voi tehostaa luonnollisen puolustuksensa surfaktanttien muodostusta.

On eduksi, jos ei polta tupakkaa.

Influenssan ja kuivan yskän tullen on eduksi käyttää jotain yskänärsytystä hillitsevää lääkettä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar