Leta i den här bloggen

onsdag 18 mars 2020

CoV nsp15 , endoribonukleaasi tutkimus, PEDV pääaiheena

https://jvi.asm.org/content/jvi/early/2019/02/04/JVI.02000-18.full.pdf
CoV nsp15  kuten moni muukin sen nsp  sekä viraali RNA   kertyvät  DMV rakkuloihin, joasa ne ovat suojassa PAMP- tunnistukselta . Myös dsRNA- vaihe  jää  solun virussensorin  tunnistamatta .  Jos NSP15 ilmenee  DMV ulkopuolella ja esiintyy dsRNA:ta, se pilkkoo  dsRNA.ta niin että  MDA-5 solun virussensori ei  voi tunnistaa sitä.  Jos  koronaviruksen monien  IFN- antagonistien vaikutukselle  saadaan  vasta-vaikutus ja  varhainen interferonivaste  kehkeytymään,  koronavirusinfektion edistyminen   selvästi   huonontuu. 

EndoU:n  merkitys on lähinnä  IFN tyyppi I ja tyyppi III:n vaientaminen. Tyyppi I IFN-vasteen vaimentamista voidaan viivyttää, pääsevät  ISG-sarjat ja OAS1   asentamaan antivirusstatusta soluun. , mikä taas rajoittaisi   invasoituneen patogeenin propagoitumista.
Alunperin on pidetty nsp15 endoribonbukleaasina, mtua se ei varsinaisesti ole  vaatimuksena viruksen RNA:n replikoitumiseen, kuten yllä  näkyy, vaan   viruksen,  soluvieraan  tekijän,  suojaamiseen  solun immuunivasteelta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar