Leta i den här bloggen

torsdag 16 juni 2022

WHO mediakonferenssista 14.6. 2022

 WHO:n tiedotustilaisuudessa  kerrotiin useasta asiasta, mm.  ensiksi mainittiin, että on verenluovutuspäivä ja kehoitettiin  luovuttamaan verta.  Sitten käsiteltiin   MPXV purkausta ja mainittiin että  apinarokolle  ollaan  katsomassa jotain  asiallisempaa nimeä ja  keskusteltiin  rokotemahdollisuuksista. Isorokkorokote on kyllä hyödyksi, mutta sitä on  rajallisesti  saatavissa.  Lasten  hepatiitti on edelleen tutkimusten kohteena, eikä sen perimmäinen  syntymekanismi ole vielä selvinnyt. Afrikan  eteläkärjen  usean maan vaikea  kuivuustilanne otettiin myös esille.  7 maata kärsii kovasta kuivuudesta, mikä pahentaa terveystilanteen ( kolera, tuhkarokko ym).  Pandemiasta sanottiin, että se ei ole vielä ohi, vaikka maailman yleiskäyrä onkin laskuun päin. Paikoitellen on viruskantoja, jotka ovat lisääntymis- ja tarttumiskykyisiä ja virus osoittaa vielä olevansa pirteässä evoluutiossa, joten monitorointi on erityisen tarpeellista  tässä vaiheessa.   Myös PD taudin  prevalenssin  kohoamisen kiinnitettiin huomiota.


Katsoinkin sitten,  mtä GITHUB- tietokoneohjelmassa on näistä asioista ja löytyi aktuelleja keskusteluaiheita  viruksen  erilaisista   mutaatioista, mahdollisista  uusista alalinjoista ja  jokusesta  mahdollisesta  rekombinaatiostakin. 

BA.2.2. oli saanut jo yhden uuden alalinjan BA.2.2.1 sen jälkeen kun olin  mennyt listan viimeksi läpi. 

Samoin oli ilmestynyt PANGO-luetteloon  BA.4:lle myös  alalinjalisää: BA.4.1.2. 

Virus ikäänkuin koettelee  kaikenlaisia uusiakin  mutaatioita tai tietysti sen pyramidirakenne  mutatoituu ihan stoikkastisestikin, mutta   sitähän kai se evolutio on ja jokin  muuttuma voi osoittaa omaavan kasvuetuja edellisiin eikä  kai niitä  varianttiyrityksiä huomatakaan, jotka ovat kehnoja  kasvamaan ja niitä voi  olla  ehkä  paljon enemmän kuin voidaan arvatakaan - viruksella on niin  monimutkainen rakenne, että onhan se virukselta prestaatio toistaa sellaista rakennetta tehokkaana ja samalla  tavallaan vanhentua  vastustuskykyjen monipuolistuessa. 


Esim eräs  tällainen  virusmuuntuma lienee  tapahtunut TAnskassa  kroonisesti sairaassa esiitymisen välivaiheitten kautta ja ainakin 11- 13  sekvenssiä on havaittu  sellaistakin  varianttia, jossa on 5-6  melkoisen uutta  ellei uutta  S-proteiinin  mutaatiota. Tällaisia   viruksia monitoroidaan. Ne saa leiman MONITOR,  sillä niitä on  vain  muutamia sekvenssejä.   Tätä alla olevaa  on havaittu kiertelevän Tanskassa.  Asetan esimerkin alle sitä koskevan asian käsittelystä Githublinkki ja asian otsikon:

https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues/733

BA.2 sublineage with S:S71P, S:E340K/Q, S:R346T, S:K356T, S:Q564E (13 seq, Denmark) #733.

 

Näitä MONITOR leimoja   on  ainakin kuusi kappaletta tässä lukukohdassa minkä GITHUBista  nyt illan suussa ehdin katsoa WHO- konferenssin kuunneltuani. Löysin ainakin 21  avointa  asiaa, ( # item)   kun  hain tämän hetken   tuoreimmat avoimet asiat esille.  Näitä ei näyt nimittäin PANGO-linkin puolella vielä.

WHO:n  mediakonferenssissa korostettiin, että  viime viikkoina on ollut uusia tartuntoja vielä 2-3 miljoonaa ja   viimeisten  17 päivän aikana kuolleisuus on vielä ollut  lähemmä 8800,  eikä niin pitäisi olla,   mainittiin  WHO:n  taholta.  Lisäksi  kaikki raportoinnit ovat  luonnollisesti todellisia tapahtumia  vähempiä.

Tämän item-listan läpikäyminen  vie jonkin aikaa, joten yksi yö siihen menisisi, joten päätän nyt tähän tämän tekstin  keskiyöllä. 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar