Leta i den här bloggen

söndag 16 november 2014

Ruotsin Lääkärilehti 13.11. 2014 ebolalääkkeestä

Nyheter Citeras som: Läkartidningen. 2014;111:C7YH Läkartidningen.se 2014-11-13

 Lääkärit ilman rajoja-järjestö alkaa testata kahta uutta ennen kokeilematonta ebolalääkettä ja kliinisiä  testejä varten avataan kolme  uutta keskusta.

Guinean Guéckédoussa testaa Ranskan Kansallinen Instituutti INSERM    lääkeainetta nimeltä FAVIPIRAVIR

Oxfordin Yliopisto  ISARIC:n antamana tehtävänä  testaa toista lääkeainetta nimeltä BRINCIDOFOVIR .
ISARIC on lyhennys sanoista  International Severe Acute Respiratory and Emerging Infection Consortium, 
 
Ei ole vielä päätetty missä ebolakeskuksessa nämä testit suoritetaan.  
Sekä BRINCIDOFOVIR että FAVIPIRAVIR  ovat  WHON. listalta niitä lääkkeitä, jotka mahdollisesti tehoavat ebolalääkkeinä.. Nämä lääkkeet on tarkasti punnittu  turvallisuuden, tehokkuuden ja  saatavuuden kannalta sekä  miten vaivattomasti   niitä voisi ebolahoidon alalla käyttää.

Guinean  Conakryssa  belgialainen trooppisen lääketieteen instituutti, Antwerpen Institute of Tropical medicine suorittaa kliinisiä testejä  sellaisella veri- ja plasmaterapialla, mikä sisältää henkiinjääneitten vasta-aineita

 Tähän työhön osallistuu WHO ja vastaavien valtioiden  kansalliset  terveyden  ja sairaanhoitoviraomaiset  
Verensiirtotutkimuksista vastuussa oleva Johan van Griensven sanoo, että  tutkimuksissa tahdotaan saada selville,  vaikuttaako terapia ebolaan ja onko  terapia turvallista ja suoritettavissa laajemmissakin puitteissa jotta voitaisiin vähentää kuolemantapauksia nykypurkauksen aikana.V. Griensven  painottaa yhteiskunnan ja toipuneiten potiaiten välistä hyvää kontaktia, jota projekti onnistuisi. Toivotaan myös että henkiinjääneitä rasittava  merkkautuminen vähenisi niin että he saattaisivat   luovuttaa verta ja plasmaa. toisia auttaen.

Kliiniset testit on tarkoitus suorittaa joulukuussa. Parhaillaan on viimeiset yksityisohdat sorvattavana ja kriteerit, joilla hyvksytään  tutkimuksiin, ovat avarat. Osallistumiseen vaaditaan potilaan tai omaisten suostumus. Helmikuussa 2015 on ensimäiset vastaukset  valmiit. 

Tosin   järjestön lääkäri Annick Antierens  jäähdyttää odotustunnelmia. On muistettava, että ei ole mitään takuita siitä,, että nämä hoidot osoittautuisivat joksikin ihmekuuriksi. Samaan aikaan on tehtävä kaikki mahdollinen  saatavilla olevien tuotteitten  testaamiseksi, jotta mahdollisuudet  löytää tehokas hoito ebolaan  lisääntyisi. Ei ole poissuljettua sekään, että  useampi aiemmin kokeilematon ebolalääke tulisi lisäksi  testattavaksi heidän muissa keskuksissaan..

Jos näistä testeistä saadaan  hyviä tuloksia, voidaan seuraavan askelena kombinoida näitä panostuksia. professori Denis Malvyn, Guinean INSERM- tutkimusten johtajan mukaan.


---

Fler artiklar i Läkartidningen om ebola-utbrottet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar