Leta i den här bloggen

lördag 10 september 2022

Kesäloman jälkeen PANGO-linjojen tarkistusta. BA.5.3.1- alaryhmän BE.1.1.1-alaryhmästä BQ.1

 Kävin Suomessa  mökkipuutarhaani katsomassa ja marjoja poimimassa. Topin  punaherukkahillona jonkin verran marjoja mukaan. Nyt sitten pääsen omalle tietokoneelle katsomaan Github-aiheita, jotka ovat aktuellieja. ensin tarkistin  muutamia käyriä niistä linjoista joihin oli kertynyt suurimmat määrät sekvenssejä , jotta saan  yleisen pandemia-aallon hahmosta käsitystä. Omikronin valtamuodot  näyttävät tosiaan tekevän  jonkinlaista aallon harjan kääntymää  laskuun päin.  Rekombinanttejakin on ilmaantunut ,jotkut niistä muodostavat kuin pullalendejä  tehden  kombinoitumisiaan, joiden analysoinnit ovat työläitä  ja aikaavieviä.  kroonikkopotilaissa on muodostunut siellä täällä maailmassa  useita  mutaatioita sisältäviä virusvarianttilöinjoja- ikäänkuin  huonokuntoisuus edistäisi  viruksen mutatoitumiskapasiteettiä viruksen hyväksi.  Esim. BA.2 linjasta  kehkeytynyt BA.2.75 on täten hankkinut immunoevasiivisia kykyjä uusilla mutaatioillaan nopeamminkin kuin BA.5-linja, koska sillä on suurempi affiniteetti ACE2 reseptoriin  tiettyjen  mutaatioitensa takia ( esim.Spike: N460K).  BA.5- linjasta  on alkanut kehittyä paljon alalinjoja ja  alalinjojen alalinjoja. Niistä on osoittautunut BE.1.1.1 kaikkein nopeimmaksi BA.5-alalinjaksi. Sen  toinen  merkintä on BA.5.3.1.1.1.1).

Viime aikoina on huomattu, että nämä  yllämainitut huippuominaisuuksia hankkineet BA.2- ja BA.5- alalinjat  saattavat  pyrkiä konvergoituvaan evoluutioon ja niin ehkä pääsee kehittymään jokin  sellainen linja, johon eivät vanhat  keinot ja käytetyt rokotteet enää pädekään kovin hyvin. Näitä variantteja ei vielä löydy niistä  PANGO-linjajoukoista, joita tarkkaillaan  suuren lukumäärän perusteella. Päinvastoin niitä  esiintyy erittäin pienissä  löydöissä, ihan sormin  laskettavissa ja hälyttävää on, että  tuollaisia pikkuisia määriä alkaa esiintyä yhtäkkiä  monella mantereella ja  lukuisissa  valtiossa  suunnilleen samoihin aikoihin. 


Eräs tällainen GISAID- GITHUB- seurannan   seulaan  joutunut  BE.1.1.1- alaryhmäläisklusteri on alkanut saada  määritelmät  ja virstanpylväänsä: BQ.1 ja BQ.1.1 .

https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues/993

Tästä ei ole montaa tuntia kulunut vielä.  Asetan muistiin Facebook sivullekin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar