Leta i den här bloggen

fredag 31 januari 2020

SARS-viruksen N proteiini johtaa keuhkoepiteelivaurioon , joka sittemmin voi johtaa keuhkofibroosiin

Suurin osa, 80% toipunee SARS-kaltaisesta  nykyinfektiosta- kertoo uutiset Kiinasta-   kohtalaisen lievin oirein. Kuitenkin vakavia  mainitaan olevan  ainakin 20% erään tiedon mukaan. Kuolleisuuttatkin on, mutta sen osuutta ei vielä voi  tarkentaa,  ei kuitenkaan  kovin  katastrofaalinen ja yleensä  vain niillä, joilla on muitakin tauteja . Päivittäinen kuolleisuus ilmoitetaan  kymmenissä henkilöissä.
Vaikutaa siltä, että  SARS infektio aiemmin , vaikka olisi ollut lievä, saattoi  jättää jälkeensä  keuhkoepiteelin korjaantumisen huononemaa  monista molekulaarisesti selitettävistä  syistä-  ja minun mielestäni  jälkihoito ja keuhkofunktion tarkistus  joitain aikoja toipumisen akuutin  jälkeenkin  olisi aiheellinen. Ehkä  jokin kortisonipitoinen  astmalääkkeen tapainen jatkohoito saattaisi   antaa epiteelille aikaa korjausmekanismeihin ja rauhoittaisi  kiihtyneitä proteolyyttisiä järjestelmiä ja  kollageenien muodostusta, ettei hengittävä pinta muutu  dysfunktionaaliseksi.

 https://books.google.se/books?id=ZEu4hd6YH2sC&pg=PA249&lpg=PA249&dq=MMPs+,+SARS-CoV&source=bl&ots=wDFcD592XO&sig=ACfU3U2ZNEkI6L3VMZQLgegpwRtVFIAYCQ&hl=sv&sa=X&ved=2ahUKEwj82uS-3aznAhVT4KYKHfrSAq4Q6AEwBnoECAcQAQ#v=onepage&q=MMPs%20%2C%20SARS-CoV&f=false


 Hakusana (MMPS, SARS CoV) . Viite kirjasta, josta linkki on   kovin pitkä litania kirjaimia

Molecular Biology of the SARS-Coronavirus

redigerad av Sunil K. Lal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar