Leta i den här bloggen

måndag 27 januari 2020

Helsingin Sanomat kertovat Wuhanin metropolista
 https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006385099.html
Vantaalainen Chen Hui pysyttelee sisätiloissa perheensä luona kiinalaisessa Wuhanin kaupungissa, joka on yltyvän koronavirusepidemian keskipiste. Hän kuvailee päiviään tylsiksi ja mieltään matalaksi.
”Olen viettänyt aikani kutomisen parissa ja kirjoittanut päiväkirjaa omalla äidinkielelläni”, Chen kirjoittaa HS:lle karanteeniin asetetusta kaupungista, jossa on asukkaita kaksi kertaa niin paljon kuin Suomessa.”Haluaisin ottaa kuvia hiljaisesta kadusta, mutta en uskalla astua hissiin päästäkseni ulos”, kertoo Chen, joka pari päivää aiemmin kertoi käyneensä lähikaupassa ja haukanneensa happea talon vieressä olevassa puistossa.
Vielä alkuviikosta Chen liikkui enemmänkin kaupungilla ja kuvaili HS:lle, että sairaalat ovat täynnä potilaita ja apteekit sekä kaupat tyhjinä hengityssuojaimista. Hänen perheellään on ruokaa pariksi kolmeksi viikoksi.
Wuhanin julkinen liikenne on katkaistu, eikä yksityisautoillakaan saa ajaa keskustaan ilman erityisperustetta. Kauppoja on kuitenkin yhä auki.

...

Kiinalaiset peilaavat uuden taudin kehittymistä vuoden 2003 sars-epidemiaan, jossa kuoli maailmanlaajuisesti yli 770 ihmistä. Wuhanin uusi koronavirus nimeltä 2019-nCoV vastaa noin 70-prosenttisesti sars-virusta, joka sai myös alkunsa Kiinasta ja johon kuoli noin kymmenen prosenttia tartunnan saaneista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar