Leta i den här bloggen

torsdag 14 maj 2009

RSV viruksesta uusinta tietoa

What are the news about RSV ?
Mononegale, Paramyxovirus

LÄHDE: Oshansky CM, Zhang W, Moore E, Tripp RA.
The host response and molecular pathogenesis associated with respiratory syncytial virus infection. Future Microbiol. 2009 Apr;4:279-97

Respiratorinen synsytiaalinen virus RSV (Human Pneumovirus) pystyttiin eristämään vuonna 1956. Ajan myötä on huomattu, että se on tärkeä patogeeni vauvoilla, iäkkäillä ihmisillä ja niillä, joilla immuunipuolustus ei ole hyvässä kunnossa.

Vähä vähältä on löydetty monia tärkeitä mekanismeja, jotka osaltaan vaikuttavat RSV-infektiossa, viruksen replikaatiossa ja taudin patogeneesissä. Kuitenkin on vielä puuttellista tietämystä näillä ja näihin liittyvillä alueilla. Asiaan tulee kiinnittää huomiota, jotta saadaan kehitettyä turvallisia ja tehokkaita rokotteita ja terapeuttisia hoitomenetelmiä.

Jotta saadaan tehostettua taudin interventiostrategioita, on hankittava parempaa tietämystä RSV-infektion molekulaarisesta patogeneesistä, erityisesti isäntäsoluvasteesta ja RSV-infektion transkription profiilista.

Huomattava määrä informaatiota on kertymässä RSV-proteiinien tavasta moduloida infektion aiheuttamaa sytokiini- ja kemokiinivasteiden molekulaarista signalointia ja säätelyä sekä molekulaaristen signaalien säätelemää apoptoosia (ohjelmoitua solutuhoa) ja luonnollisen immuunipuolustuksen infektiovasteita.

Tässä mainitussa katsauksessa kirjoittajat pohtivat RSV:n tapaa manipuloida isäntäkehon infektiovasteita ja RSV infektioon liittyviä taudin patogeneettisiä piirteitä.

VIITE:
http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/respiratory-syncytial-virus/

14.5.2009 19:02

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar