Leta i den här bloggen

onsdag 9 februari 2022

Ruotsin Lääkärilehdessä on kaavakuva eräiden VOC-varianttien S1-geenin mutaatioitten järjestyksestä

Kuva  Sars-2 omikronin  spike S1 rakenteen mutaatioista:

 LÄHDE:  Läkartidningen #6-7 2027

Sivulla 172-174

Artikkelin nimi:  HUR HAR OMIKRON UPPSTÅTT OCH VARFÖR SPRIDER DEN SIG SÅ SNABBT? https://lakartidningen.se/wp-content/uploads/2022/01/21242.pdf

Katso linkistä kaavakuva  pandemian ajan  sars-2 viruksista:

Kuvassa  annetaan seuraavien varianttien  Spike -proteiinin,  S1 geenin organisaatio ja   olennaiset substituutiot     tärkeissä Sars-2  varianteissa

Ylimpänä on OMIKRON alalinja  B.1.1.529.1 Tätä kutsutaan   BA.1  alalinjaksi ja se edustaa omikronia. Sillä on miltei samankaltainen yksi alalinja BA:1.1 valmiiksi  määriteltynä. (Näistä olennaisesti poikkeaa BA.2, jota ei ilmene niin runsaasti kuin BA:1 ja BA.1.1 viruksia. Sen  kuva ei ole tässä, se on hieman eri linjaa jostain  juurivaiheestaan)  .

Toisella rivillä on  ALFA-variantti, B.1.1.7. ( Sen runsaat  alalinjat merkitään Q kirjaimella, mutta tässä on varsinainen alfa itse).

Kolmannella rivillä on BETA-variantti, B.1.351 . Silläkin on  joitain  numeroituja alalinjoja, mutta tämä on päälinja itse..  

Neljännellä rivillä on GAMMA-variantti, B.1.1.28.1. Tätä kutsuutaan  P.1 - nimellä PANGO-luettelossa.  ja sillä on  myös alalinjoja,mutta tässä on P.1 itse, eli GAMMA . 

Alimmalla rivillä on  DELTA-variantti, B.1.617.2. Tällä  variantilla on hyvin  runsaasti  määriteltyjä alalinjoja ja PANGO-koodinimi  niille  alkaa kirjaimilla  AY , joista  muutama  on jopa  tehokkaampi kasvunopeuksiltaan kuin  itse  DELTA. poikkeavan  runsaasta,  alkuperäisen  viruksen, Wuhan-rakenteen, manipuloimisesta  uusin  mutaatioin. Osa muutoksista  on jo  esiintynyt  muissakin  ihmisille  vaarallisissa sars-2  varianteissa siellä täällä.  Muutamien uusien varianttien käytännön merkityksestä ei vielä ole  palkjonkaan valaisevaa  kliinistä lisätietoa olemassa, paitsi  mitä tilastollisesti voidaan päätellä proteiinien yleisistä  ominaisuuksista tietokoneenkin avulla. 

 Nyt  omikronilla on vielä  jonkinlaista  akilleen kantapään aikaa, joten ihmiskunta voi ainakin kohentaa omaa luonnollista vastustuskykyään, jatkaa  olevasita rokotuskaavaa uskollsiesti, sillä  deltat  väijyvät taustalla,  mitään uutta lisärokotetta ei  äkkiä kyhäydy. Nyt on ehkä  omikronin  patogeenisen tehon  heikkouden jakso ja siinä voidaan  vahvistaa  yleista valmiutta ja yleiskuntoa   Ehkä on  järkevintä  juuti se mitä nyt tehdään: helpotetaan ihmisten psyykistä stressiä,mikä jo sinänsä  nostaa vastustuskykyä ja yleiskuntoa -samalla kun korostetaan yleishygieniaa ja  vähän  sitä talonpoikaijärkeäkin pandemian päivien vielä jatkuessa  näillä heikoilla jäillä. ja samalla  koetetaan (jo WHO  etunenässä ) hoitaa niitä sairaita, jotka ovat  parin vuoden ajan saaneet  odottaa priorisoitumistaan.  Ehkä nyt on aikaa kerätä kokoon  tietoa tapahtuneesta arviointien täsmentämiseksi  lähitulevaisuutta varten ja sitähän jo tehdään kautta maailman. 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar