Leta i den här bloggen

måndag 30 november 2009

RNA polymeraasi ( PB2, PB1, PA) on essentielli virukselle

Kolmealayksikköinen virusRNA-polymeraasi. Influenza virus RNA polymerase in focus
November 29, 2009

LÄHDE: Naito T, Kawaguchi A, Nagata K.Uirusu. [Function of influenza virus RNA polymerase on the structural basis] [Article in Japanese]2009 Jun;59(1):1-11.Department of Infection Biology, Graduate School of Comprehensive Human Sciences, University of Tsukuba, 1-1-1 Tennodai, Tsukuba 305-8575, Japan.

(Suomennosta) Kun on tutkittu soluttomissa RNA-synteesijärjestelmissä ja käänteisellä transkriptiotekniikalla influenssaviruksen genomin replikaation ja transkription molekulaarista mekanismia ollaan tutkimassa seikkoja, jotka ovat viruksen elämänsyklin kaikkein välttämättömintä , essentielliä prosessia.

Äskettäin ollaan havaittu sellaistakin, että tämä mekanismi osallistuu myös viruksen isäntä elimistöjen kirjon määräytymiseen.

Kun myös otetaan huomioon, että aiemmin kehitetyille antiviruslääkkeille resistenttien virusten määrä lisääntymistään lisääntyy, on mitä tarpeellisinta perustaa lääkkeitten järkiperäinen seulontastrategia, jossa etsitään myös uusia molekulaarisia kohteita tulevaisuutta varten.

Voisi olla käänteentekevä löytö, jos voidaan määritellä virustekijöitten kolmiulotteiset rakenteet, virusgenomin replikaatioon ja transkriptioon osallistuvien virustekijöitten (PB1, PB2, PA) yksityiskohtaiset funktiot ja suunnitella uusia antiviraalisia metodeja.

Tässä katsauksessaan tiedemiehet tekevät yhteenvedon siitä kertyvästä tiedosta, mitä on olemassa virustekijöiten kolmiulotteisesta rakenteesta ja he pohtivat näihin rakenteisiin perustuvia virusfunktioita. (Kertailen nyt jatkossa näitä eri tekijöitä ja niitten mutaatioita).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar