Leta i den här bloggen

måndag 30 november 2009

Edelleen PA alayksikön merkityksestä A H5N1 viruksessa

Jotta voi arvioida geeni 3:n roolin käytännössä, pitää katsoa aiempia tutkimuksia PA proteiinin merkityksestä.

LÄHDE: Kashiwagi T, Leung BW, Deng T, Chen H, Brownlee GG.The N-terminal region of the PA subunit of the RNA polymerase of influenza A/HongKong/156/97 (H5N1) influences promoter binding.PLoS One. 2009;4(5):e5473. Epub 2009 May 7. Oxford, Oxford, UK.

N-terminaalinen alue PA alayksikössä eräitten yllämainittujen A-influenssavirusten RNA-polymeraasissa vaikutti promoottoriin sitoutumiseen.

TAUSTA: Influenssaviruksen RNA-polymeraasi on heterotrimeerinen kompleksi, jossa on alayksiköt PB1, PB2 ja PA. Ne tekevät yhteistyötä, saadakseen ensin transkriboitua viruksen RNA-mallisen koodin ja sitten replikoitua virusgenomia. Ne vastaavat geneettisestä puolesta viruksen lisääntymistoiminnassa.

Aiemmin on pystytty osoittamaan, että influenssan PA- alayksikön N-terminaalinen alue eräässä viruksessa A/WSN/33 (H1N1) oli mukana promoottoriin sitoutumiasiassa.Tutkijat halusivat laajentaa tätä näkemystä ja ottivat seuraavia viruskantoja tutkimuksiinsa:

A/HongKong/156/97 (H5N1) ( Ihmisestä eristetty H5N1 vuonna 1997)

A/Vietnam/1194/04 (H5N1) ( Ihmisestä eristetty H5N1 vuonna 2004).

He havaitsivat että molemmissa H5N1 viruskannoissa oli vahvemmin aktiivi polymeraasi, kun verrattiin kahteen klassiseen ihmisen influenssaviruskantaan A/WSN/33 (H1N1) ja A/NT/60/68 (H3N2) koeputkiolosuhteissa.

Tämä lisääntynyt polymeraasiaktiivisuus liittyi promoottoriin sitoutumisasiaan.

Pääasiallinen merkitsijä tässä asiassa oli PA alayksikön N-terminaalinen alue, mistä johtuen promoottiriaktiivisuus lisääntyi.

JOHTOPÄÄTÖS, ASIAN MERKITSEVYYS: Tutkijat ovat sitä mieltä että nykyisten A H5N1 kantojen PA-alayksikön N- terminaali vaikuttaa promoottoriin sitoutumiseen ja he pohtivat mikä tämän merkitys on kantojen virulenssissa .
Overall we suggest that the N-terminal region of the PA subunit of two recent H5N1 strains can influence promoter binding and we speculate this may be a factor in their virulence.

Kommenttini: Ehkä olisi syytä katsoa lintuviruksen N-terminaalinen jakso PA alayksiköstä ja verrata jaksoa norjalaiseen virukseen, joka on tämä pandeminen A H1N1, sillä sen PA alayksikkö on niitä, jotka johtuvat suoraan lintukannasta sikakantaan ilman humaani-influenssavälimuotoa historiassaan. Jos pikaisesti vertailen PubMed lähteen sekvenssejä A H5N1 puhtaan lintuviruksen segmenteihin, poikkeavuus on melkoinen harppaus. En pysty arvioimaan tällaista koska nyt vasta olen alkanut niitä hieman katsella. Koetan etsiä valmiita PubMed artikkeleita , meta-analyysejä, analyysejä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar