Leta i den här bloggen

fredag 5 augusti 2022

Fosfaatit, kinaasit, fosfataasit, inositolipyrofosfaatit, inositolifosfolipididefosforylaasit...

 Olen  tässä jälleen  kirjoittanut vihkooni muistiinpanoja fosfataaseista, tällä kertaa seriini/threoniini-proteiinifosfataasien  pienehköstä ryhmästä. 

 Välillä katson vanhoista muistiinpanoista  Sars-2  viruksen interaktioproteiineja erilaisiin ihmisen kinaaseihin.  Fosfataasiinterkatiosita ei löydy niin paljon  esimerkkejä.

Kinaaseja ja fosfataaseja on  aika paljon . Onhan " fosfori" sellainen molekyyli, joka ei koskaan esiinny yksin  biologisessa materiaalissa- paitsi tietysti jos  ihminen joutuu  kemiallisen myrkytyksen kohteeksi.

Fosfaattienmetabolinen  alue on hyvin laaja ja vasta tällä vuosituhannella  alettu n-hdä sitä tarkemmin,koska sillä alueella tapahtuvat ilmiöt ovat niin nopieta ja vaikeita havaita. kuten inositoliaineenvaihdunnan  fosfaattien siirtelyt lipidien ja ja liukoisten muotojen välillä.  Inositolifosfaatit edustavat  orgaanisen  fosfaatin  puolta ja  sitten on epäorgaanisen fosfaatin  saantia myös  ravinnossa, varsinkin teollisissa  valmisruoissa. Kehossa on  hyvinvointiyhteiskunnassa miltei luonnostaan epätasapainoa  orgaanisen ja  epäorgaanisen  fosfaatin alueen  heijastumissa-  mikä tulee signaalivälittäjien tasossa  kuten IP3 ja ja IP6-muotojon  välisessä suhteessa esiin.  IP6-muoto on se joka voi poistua solusta ja käydä  munuaisissa osallistumassa fosfaattitasapainon säätelyyn.  Fosfaatti on  yksi  joni, joka osallistuu kehon puskurijärjestelmiin, joten  fosfaatin aineenvaihdunnan tulisi olla integroitua kuin   hyvin jodhetun valtion  tieverkkojen liikennöinti.  Mutta käytännössä  fosfaatin liikenteessä on mitä moninaisimpia  "sähkökatkoksia", häiriöitä ja  vääräänjohtavia  signaaleita tienhaaroissa ellei suoranaisia ketjukolareita.  Sars-2 virus on tavattoman perehtynyt  aiheuttamaan fosfaattiaineenvaihduntaan  liikennehäiriöitä ja anarkiaa.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32397291/

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar