Leta i den här bloggen

torsdag 16 september 2010

West Nile fever virus

Tällainenkin pöpö on alkanut esiintyä aktuellina Ruotsissa ja Suomessa. Turismin kintereillä.
Kyse on aika pöpperöisen näköisestä viruksesta.Kt.s kuva tästä FLAVI-viruksesta.
http://www.rkm.com.au/VIRUS/WEST-NILE-VIRUS/West-Nile-W-450.jpg
Tuon näköiset ovat pahanmaineisia.
Kerään tähän siitä enemmän tietoa.
  • SUOMEN INFORMAATIO: Kansanterveyslaitoksen tietueista Tartuntatautien lääkärin kommenteista. West Nile -virusta Euroopassa, Venäjällä ja Israelissa (16.09.10)
West Nile -viruksen (WNV) aiheuttama epidemia alkoi Kreikan Makedoniassa elokuun 2010 alussa ja joitakin tapauksia on raportoitu myös Larissassa. Tämä on vuoden 1996 jälkeen suurin Euroopassa todettu WNV-epidemia ihmisillä. Vuonna 2010 syyskuun alkuun mennessä laboratoriovarmistettuja tapauksia oli 173 ja kuolemantapauksia 15.

Kreikan lisäksi ihmisillä on todettu tartuntoja Unkarissa, Romaniassa, Israelissa ja Venäjällä. Tilannetta seurataan myös Italiassa, jossa WNV-infektioita raportoitiin vuosina 2008 ja 2009 Emilia Romagnan ja Veneton alueilla. Vuoden 2010 elokuussa Venetossa on todettu yksi tapaus.

Virus tarttuu linnuista hyttysten välityksellä hevosiin ja ihmisiin.

WNV-tartunta aiheuttaa tyypillisesti vain lievän taudin tai voi olla oireeton. Tavallisia oireita ovat kuume, päänsärky ja lihaskivut.
Varsinainen aivotulehdus on harvinainen, mutta voi olla vakava, varsinkin iäkkäillä henkilöillä. Tartunnan mahdollisuus on todennäköisintä kesäkuusta lokakuuhun.

Hyttysiltä suojautuminen on paras tapa välttää tartunta.

Lisätietoja
ECDC, Epidemiological updates
Fitfortravel, News

  • TIETOJA RUOTSISTA www.smi.se
West Nile fever (WNF)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar