https://www.buzzsprout.com/1109867/15128389
Euroopan tilanteesta yllä.
GISAID , OIE /Wahis, FAO, WHO tietolähteitä.
https://www.buzzsprout.com/1109867/15128389
Euroopan tilanteesta yllä.
GISAID , OIE /Wahis, FAO, WHO tietolähteitä.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38831931
doi: 10.2147/IMCRJ.S461078. eCollection 2024.
Background:
Hyperthermia and multiple organ dysfunction syndrome (MODS) are
the main characteristics of heatstroke and COVID-19. Differentiating
between these illnesses is crucial during a summer COVID-19 pandemic,
but cases of heatstroke comorbid with COVID-19 are rarely reported.
Case description: We report the first case of heatstroke comorbid with Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) infection in a 52-year-old male. After receiving intravenous antibiotics, organ protection measures, and treatment for coagulation disorders, his fever and coma resolved. However, he developed dyspnea and cerebral hemorrhage after several days. This patient experienced a multi-pathogen pulmonary infection and an intractable coagulopathy that ultimately resulted in MODS and death.
Keywords: COVID‐19; cerebral hemorrhage; coagulation disorder; heatstroke; infection.
© 2024 Ni et al.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tulevana syksynä koronarokotteen tehosteannosta iäkkäille ja tietyille riskiryhmille. Suositus on, että rokotukset toteutetaan aiempaa aikaisemmin ja kahdessa vaiheessa.
Ensi syksynä koronarokotteen tehosteannosta suositellaan hoitokodeissa ja säännöllisessä järjestetyssä kotihoidossa oleville, kaikille yli 80-vuotiaille sekä kaikille voimakkaasti immuunipuutteisille iästä huolimatta. Suositus on, että näiden ryhmien rokotukset aloitetaan syksyllä heti kun rokotteet ovat saapuneet Suomeen.
Edellä mainittujen ryhmien ohella syksyn tehosterokotetta suositellaan myös kaikille 75–79-vuotiaille. Heillä vakavan taudin riski on kuitenkin yllä mainittuja ryhmiä pienempi. THL suosittelee, että myös nämä rokotukset toteutetaan tulevana syksynä tavanomaista aikaisemmin.
Koronarokotetta on lisäksi syytä tarjota syksyllä viimeistään influenssarokotusten yhteydessä myös muille 65 vuotta täyttäneille sekä 18 vuotta täyttäneille, joilla on jokin vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävä perussairaus.
Hyvinvointialueet vastaavat rokotusten järjestämisestä alueellaan ja kertovat, mistä ja milloin rokotteen voi saada.
Koronarokotuksilla pyritään ehkäisemään koronasta johtuvia sairaalahoitoja ja kuolemia. Suosituksen pohjaksi THL:ssä on yhdistetty rekisteritietoja koronan aiheuttamista sairaalahoidoista ja kuolemista syksyllä 2023, henkilöiden perussairauksista ja iästä sekä syksyn 2023 koronarokotuksista.
“Analyysimme perusteella rokottaminen on hyvin vaikuttavaa yli 80-vuotiailla ja voimakkaasti immuunipuutteisilla. Koronakuolemia voidaan estää etenkin rokottamalla hoitokotien asukkaita, sillä suurin osa kuolemista tapahtuu hoitokodeissa“, sanoo THL:n tutkimusprofessori Tuija Leino. Alle 75-vuotiaiden rokottaminen ei olekaan yhtä vaikuttavaa kuin iäkkäämpien.
Riski sairastua sairaalahoitoiseen koronatautiin nousee selvästi iän myötä, mutta vakavan koronavirustaudin riskiä lisäävien perussairauksien määrä ja vakavuus vaihtelevat ihmisillä paljon. Tämän vuoksi rokotteita on syytä tarjota myös muille 65 vuotta täyttäneille sekä niille yli 18-vuotiaille, joiden perussairaus lisää koronataudin riskiä.
Tämänhetkisen tiedon mukaan syksyn koronarokotuksissa käytetään varianttiräätälöityjä rokotteita, jotka on päivitetty Euroopan lääkeviraston suosituksen mukaisesti uutta JN.1-varianttia vastaan.
Suositukset koronarokotuksista perustuvat Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) ja THL:n yhteisiin arvioihin.
European Centre for Disease Prevention and Control, Solna, Sweden
www.ecdc.europa.eu
ECDC NORMAL
Week 23, 1−7 June 2024
This week’s topics
1. Overview of respiratory virus epidemiology in the EU/EEA - weekly monitoring
2. SARS-CoV-2 variant classification
3. Cholera – Comoros and Mayotte – 2024 – Weekly monitoring
4. Out-of-season increase in norovirus (NoV) activity
5. Seasonal surveillance on West Nile virus infections starts in week 23
6. Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) – Multi-country – Monthly update
7. Influenza A(H5N2) - Multi-country (World) - Monitoring human cases
8. Oropouche virus disease - Cuba - 2024
Alustava artikkeli toukokuulta antaa tieteellistä taustaa omikronin alkuvaiheen rekombinaatioihin:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38793756/
Niitähän ilmeni ensin BA.1 ja BA.2 diversiteettien kesken, sittemmin niiden kehityneiden alalinjojen kesken ja sittemmin rekombinaatioon osallistui rekombinntit itse. tietyt rekombinantit VOI- viruksista toimivat ikäänkuin vaihdeasemina,, joissa päälinjojen tehokkaasti lisääntyvät linajt pystyivät parantamaan tehokkuuksiaan, mutta toisaalta heikkoja sivulinjoja syntyi lukuisasti.
Tehokkaaksi päälinjaksi on osoitautunut BA.2 omikron päälinjasta kehittyneet VOI ja VUM variantit. Varsinkin delt-aallon jälkeen on BA.2. 75* toiminut monissa rekombinanteissa tehon tuottoprosessisa tekijänä. Nytkuitenkin on vaihtunut sen sijaan BA.2.86* diversiteetin virukset. Niiten viimeaikaisista rekombinaatioista eikutienkaan vielä saa tieteellisiä artikkeleita PubMed kliinisestä kentästä. Tämä siirtymä BA.2.75 diversiteetistä BA.2.86 diversiteettiin on tapahtunut aivan tässä viime aikoina ja siltä ajalta on seuraavia rekombinanteja taulukossa:
XDD, XDK, XDN, XDQ, XDP, XDR, XDS, XDT, XDU, XDV, XDW, XDY, XDZ, XEA ja viimeisenä GITHUB listoihin ilmoitettu XEB.
Erikoista on myös se, että esim XDY on rekombinaatio näiden uusimpien BA.2.86.1 alalinjojen virusten kesken "LB.1.2.1" ja "KP.3.2."
Lyhennykset LB ja KP osoittavat alalinjojen alalinjoja BA.2.86.1* diversiteetin kartalla.
"LB" Alias JN.1.9.2, Alias BA.2.86.1.1.9.2
"KP" Alias JN.1.11.1 Alias , BA.2.86.1.1.11.1 .
Näm JN ä linjat sinänsä ovat akkumuloineet immunologiaan vaikuttavia aminohappomuutoksia askel askeleelta, joten arveltavasti rekombinaatiosta voi sattua tulemaan vakaviakin tuloksia, sattumista, Toisaalta voi tulokset olla huonompaakin laatua kuin nämä nykyiset ilmenevät JN ja KP alalinjat itse. Evoluutio on sanottu konvergoivaksi laadultaan. Eri virukset eri tavoin, eri tietä, hankkivat tuloksena samankaltaisia hyötyä antavia aminohapposubstituutioita tai deleetioita. Saa vain odotella uutisia, onko tällä pandemian aiheuttaneella omikronvariantilla vielä jotain "mahtavampaa historiaa" tänä vuonna kirjoitettavanaan. Joka tapauksessa on valmiustilaa ja rokotteen suunnittelua. Rokoteantigeeni katsotaan JN.1 linjasta ilmeisesti.
Nyt olisi pystyttävä näkemään mikä varianteista vaikuttaa aiheuttavan vielä ehkä pahankin pa ulkopuolelta vaikutettua katoamista. Esim käyriä ja graafisia karttoja antava ohjelma ei enää tulee esiin, tietysti näytteiden vähäinen määrakin tekee niiten luomisen mahdottomaksi. Tiedemiesryhmä on aurannut tulevan tietomäärän kahteen laariin jo aiemmin, vähemmän tärkeät ja pienimääräiset uudet virusnäytteet käsitellään alustavasti eri kohdassa ja nostetaan tarvittaessa esiin aktuelliksi aiheeksi, mutta tässäkin funktiossa on jotain jarrua nyt 18.6. etsin jo netistä selitystä ja löysin GitHUB tietueita koskevan uutisen:
As BleepingComputer reported over the weekend, a 273GB torrent file containing The New York Times' stolen data was leaked on the 4chan message board on Thursday.
"Basically all source code belonging to The New York Times Company, 270GB," the 4chan forum post said. "There are around 5 thousand repos (out of them less than 30 are additionally encrypted I think), 3.6 million files total, uncompressed tar."
"Around June 6, 2024, a post on another third-party site made this data publicly available, including a file that contained some of your personal information," the Times confirmed in data breach notification letters sent to affected contributors.
The folder names indicate that a wide variety of information was stolen, including IT documentation, infrastructure tools, and source code, allegedly including the viral Wordle game.
A 'readme' file in the archive states that the threat actor used an exposed GitHub token to access the company's repositories and steal the data.
https://cov-lineages.org/lineage_list.html
Tästä linkistä saa tietoja variantin alkamisesta, sen määrittelyhetken , määrittelyssä olleet virusmäärät ja sittemmin ilmoitetut virusmäärät tilastojen merkintäpäivään mennessä.
Tällä kertaa en onnistu saamaan esiin sitä Pangotaulukkoa, missä mainitaan kaikki aminohappomutaatiot esim Spike-proteiinista, muta olin kirjoittanut vihkooni kevättalvella JN.1 Spike- aminohapot. Mutaatiolistan. Listassa on 66 mutaatiokohtaa mainittu, niistä n deleetiokohtia kolme.
Aiemmin ilmoitettiin ns. level substitutions and deletions., siis mutaatiot, joiden mukaan viruksen vaarallisuutta ja riskejä arvioitiin 0-7 asteikolla. Näitä muutoksia mainittiin 18 aminohappoaseman suhteen. Nämä aminohapot olivat ja ehkä ovat edlleen tasoa määräävässä asemassa. Luettelen ne:
346, 356, 444, 445, 450, 446, 452, 460, 486, 490, 494, 498Q ( reversiomuoto alfaan)
Näisti JN.1 (Alias BA.2.86.1.1 eli Alias B.1.1.529.2.86.1.1, omikronlinjan variantti) omaa seuraavia tasoa määrittäviä minohappomuutoksia:
K356T, V445H, G446S, N450D, L452W, N460K, F486P, (Q498R) esiintyvät JN.1 variantissa ja jo "JN" koodin saaneessa edeltäjävariantissa (parent) BA.2.86.1.
JN.1 variantin oma erityinen määritelmä on L455S substituutiomuutos Spike-proteiinissa.Lisämääritelmänä on ORF1a:R3821K sekä ORF7b . F19L. Nämä erityiset määritelmät näkyvät internetissä Katso alapuolella oleva kopio linkistä. .
Kliinisesti vaikuttavia aminohapposubstituutioita, joita näissä uusissa JN.1* linjan varianttidivertiteetissä esiintyy on mm ns. FLiRT ryhmän aminohapot. Näitä tulee sitten JN.1 alaryhmien variantteihin vähä vähältä useampia ja niistä on jo runsaasti kartoitusta ja määritelmiä olemassa ja GITHUB. uutisissa saa päivittäin tietoa uusista alalinjaehdotuksista.
FLiRT aminohappomutaatiot käsitellään alaryhmädiversiteetteinään tässä vaiheessa juuri kuten JN.1 + R346X ryhmänään tai JN.1 +F456L ryhmänään tai JN.1 +T572I sisältävät ryhmänään, jolloin saadaan paljon tarkkoja alavarianttilinjoja, mikä helöpottaa tilastointia , tilanteen arviointia ja lopulta rokotteisiin sopivan antigeenin täsmennystä. Näillä aminohapoilla on merkitystä kliinisesti viruksen vastustuskyvyssä.
Linkistä voi seurata alavariantti alavariantilta, mikä tärkeä aminohappomuutos on lisääntynyt linjaan. Esimerkiksi JN.1.1 linkki:
Kopio linkistä JN.1
JN.1 | United States of America 33.0%, Canada 9.0%, United Kingdom 8.0%, Spain 6.0%, South_Korea 4.0% | 2020-01-20 |
4066, | 93025 | Alias of B.1.1.529.2.86.1.1, S:L455S, ORF1a:R3821K, ORF7b:F19L, Europe |
Kopio linkistä JN.1.1
Alias of B.1.1.529.2.86.1.1.1, ORF1a:F499L, C11747T, France, from sars-cov-2-variants/lineage-proposals#987
Kopio linkistä JN.1.1.1 osoittaa yhden FLIRT aminohappolisän edelliseen arsenaaliin.
Alias of B.1.1.529.2.86.1.1.1.1, S:T572I on C9142T branch, France/Sweden/Poland, from sars-cov-2-variants/lineage-proposals#1097.
Kopio linkistä JN.1.2 osoittaa taipumusta Spike proteiinin C-päädyn uusiin substituutioihin. Viimeisin aminohapposubstituutio JN.1 spike-proteiinissa on P1143L . Sen jälkeisiä mutaatioitakin alkaa esiintyä C-päädyssä.
Alias of B.1.1.529.2.86.1.1.2, S:M1229I, USA/Canada, from sars-cov-2-variants/lineage-proposals#1087
KP.2.1 , S:1201K saa oman aminohappolisänsä.
KP.2.2 , S: F59; S:K1266R. saa kaksi aminohappomutaatiota lisää.
KP.2.3, S: H146Q, OrF3A: K67N, S:31 deleetio.
KP.2.3.1, S:A475V.
KP.2.3.2, S:G184V.
KP.2.3.3, S:N185T.
KP.2.4, S:T250N.
KP.2.5, S:N185D.
KP.2.6, S:W64R.
KP.2.7, S:31F, (C22795 nt jälkeen).
KP.2.8, S: S 60I
KP.2.9, S:T572I (FLiRT muutos lisää rakenteeseen) .
KP.2.10, S:F59S.
KP.2.11, S:S56V, Orf Ia:T2693I.
KP.2.12, S:V1176F, G-T nt mutaatio.
KP.2.13: , S:K478E , N:P6T, Kaksi C-T nt mutaatiota.
KP.2.14: S:G184V, S: S31F.
KP.2.15: A-G nt mutaatio, S: -31 deletio.
KP.2.16: ORF8:F6S.
(Jätän tässä mutaatiot merkkamatta kunnes tulee taas FLIRT muutos vastaan:
KP.3
KP.3.1
KP.3.1.1
KP.3.1.2
KP.3.1.3
KP.3.1.4
KP.3.2
KP.3.2.1
KP.3.2.3.
KP.3.2.4
KP.3.2.5
KP.3.3
KP.4 , C-T nt mutaatio )
KP.4.1, S:R346T (FLiRT muutos)
KP.4.2, S:R346T /(FLiRT muutos), S:K187R.
KP.4.2.1, S:S31F.
KP.4.2.2, S:F59I.
KP.5 , S:T572I (FLiRT muutos)
JN.1.12 ALIAS ba.2.88.1.1.12 S:F456V (FLiRT muutos), Orf7a:A8T
( JN ja KP koodeja kantavista ryhmistä on tullut maailmaa kiertäviä virulentteja muotoja, jotka ovat voittaneet rekombinanttien valtakauden) Kirjoittelen pikkutunneilla,joten voi olla kirjoitusvirheitä.
Netistä löytyvässä taulukossa mainitaan dominoivista Sars-2 viruksista taulukko, joka heijastaa tämän alkukevään muuttumisia dominanssissa.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38826376/#&gid=article-figures&pid=figure-1-uid-0
Mainitut variantit ovat:
Kliinisessä kuvassa ei liene ainakaan pahempaa mainittu olevan tulossa . Virus tosin on rekombinanttiajaltaan hankkinut pätevyyksiä ja uusia mutaatiokombinaatioita, joilla se pystyy voittamaan rekombinanttien valtakauden ja osoittamaan alkuomikronien BA.1 ja BA.2 ominaisuuksien (mm XAK rekombinanttia muistuttavia) yhdistettyjä parhaita puolia spike-rakenteensa nykyrungossaa ja uusia mutaatioita tulee alueille, joissa aiemmin ei niitä ole esiintynyt mainitavasti ja myös sellaisiakin mitä on aiemmissa valtavariantseissa ennen omikronia esiintynyt.
Toisaalta ihmiskuntakin on ehättänyt kerrostamaan immuunivastettaan.
https://www.who.int/activities/tracking-SARS-CoV-2-variants
$ Excludes BA.2.86 sublineages listed here as VOIs.
#Excludes JN.1 sublineages listed as VUMs below.
ango lineage | Next strain clade | Genetic features | Earliest documented samples | Date of designation and risk assessments |
EG.5 | Not assigned |
XBB.1.9.2 + S:F456L Includes EG.5.1 (23F): EG.5 + S:Q52H HK.3 (23H): EG.5 + S:Q52H, S:L455F HV.1: EG.5 + S:Q52H, S:F157L, S:L452R
| 17-02-2023 | 09-08-2023 EG.5 Initial Risk Evaluation, 09 August 2023 |
BA.2.86$ | 23I |
| 24-07-2023 | 21-11-2023 |
JN.1#
| 24A | BA.2.86 + S:L455S | 25-08-2023 | 18-12-2023 JN.1 Initial Risk Evaluation 18 December 2023 JN.1 Updated Risk Evaluation 9 February 2024 JN.1 Updated Risk Evaluation 15 April 2024
|
Pango lineage | Next strain clade | Genetic features | Earliest documented samples | Date of designation |
JN.1.7 | Not assigned | JN.1 + S:T572I, S:E1150D | 25-09-2023 | 03-05-2024 |
KP.2 | Not assigned | JN.1 + S:R346T, S:F456L, S:V1104L | 02-01-2024 | 03-05-2024 |
KP.3 | Not assigned | JN.1 + S:F456L, S:Q493E, S:V1104L | 11-02-2024 | 03-05-2024 |
JN.1.18 | Not assigned | JN.1 + S:R346T | 02-11-2023 | 03-05-2024 |
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38782005/
https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues/2655
SARS-CoV-2 variants derived from the immune evasive JN.1 are on the rise worldwide. Here, we investigated JN.1-derived subvariants SLip, FLiRT, and KP.2 for their ability to be neutralized by antibodies in bivalent-vaccinated human sera, XBB.1.5 monovalent-vaccinated hamster sera, sera from people infected during the BA.2.86/JN.1 wave, and class III monoclonal antibody (Mab) S309. We found that compared to parental JN.1, SLip and KP.2, and especially FLiRT, exhibit increased resistance to COVID-19 bivalent-vaccinated human sera and BA.2.86/JN.1-wave convalescent sera. Interestingly, antibodies in XBB.1.5 monovalent vaccinated hamster sera robustly neutralized FLiRT and KP.2 but had reduced efficiency for SLip. These JN.1 subvariants were resistant to neutralization by Mab S309.
In addition, we investigated aspects of spike protein biology including infectivity, cell-cell fusion and processing, and found that these subvariants, especially SLip, had a decreased infectivity and membrane fusion relative to JN.1, correlating with decreased spike processing. Homology modeling revealed that L455S and F456L mutations in SLip reduced local hydrophobicity in the spike and hence its binding to ACE2.
In contrast, the additional R346T mutation in FLiRT and KP.2 strengthened conformational support of the receptor-binding motif, thus counteracting the effects of L455S and F456L. These three mutations, alongside D339H, which is present in all JN.1 sublineages, alter the epitopes targeted by therapeutic Mabs, including class I and class III S309, explaining their reduced sensitivity to neutralization by sera and S309.
Together, our findings provide insight into neutralization resistance of newly emerged JN.1 subvariants and suggest that future vaccine formulations should consider JN.1 spike as immunogen, although the current XBB.1.5 monovalent vaccine could still offer adequate protection.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38826376/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38826376/#&gid=article-figures&pid=figure-1-uid-0
What are these “FLiRT variants”? This is the term being used to describe a whole family of different variants—including KP.2, JN.1.7, and any other variants starting with KP or JN—that appear to have independently picked up the same set of mutations. This is called convergent evolution.
JN (alias BA.2.86.1.)
KP (alias JN.1.11.1)
At the end of March, the KP.2 variant was causing about 4% of infections in the U.S., according to the CDC, while its parental strain, JN.1, was causing over 50% of infections at that time. As of early May, KP.2 makes up about 28% of infections, overtaking JN.1 as the dominant variant.
KP.2 is one of several variants being referred to as “FLiRT variants,” named after the technical names for their mutations. The prevalence of these variants comes at a critical time, when experts are deciding how to formulate the fall COVID vaccine.
In this Q&A, Andy Pekosz, PhD, a professor in Molecular Microbiology and Immunology, explains what virologists like him are seeing, whether these variants might cause a summer wave of infections, and how people can protect themselves.
What are these “FLiRT variants”?
This is the term being used to describe a whole family of different variants—including KP.2, JN.1.7, and any other variants starting with KP or JN—that appear to have independently picked up the same set of mutations. This is called convergent evolution. They are all descendants of the JN.1 variant that has been dominant in the U.S. for the past several months.
The particular mutations that people refer to as “FLiRT”s or “FLip”s refer to specific positions in the spike protein—in this case, positions 456, 346, and 572.
Viruses like SARS-CoV-2 mutate frequently, and when they mutate to evade recognition by antibodies, this often weakens their ability to bind to the cells they want to infect. We then see mutations appear that improve that binding ability. This is a cycle we have seen many times with SARS-CoV-2. The fact that these different variants are picking up the same mutations tells virologists that this combination of mutations is helping the virus accomplish these goals most efficiently.
ttps://publichealth.jhu.edu/2024/what-to-know-about-covid-flirt-variants
How do these mutations help the virus bind to cells while evading antibodies?
Two of these mutations—456 and 346—eliminate binding sites for antibodies that neutralize SARS-CoV-2. However, those same antibody binding sites are also important for the virus to bind to and enter cells. So in evading antibodies, these FLiRT variants may have also lost some ability to bind to their receptor. At the same time, the 572 mutation appears to allow the virus to more tightly bind to cells and ultimately cause an infection.
Do people who recently had COVID have any protection against infection from FLiRT variants?
A JN.1 infection should provide pretty strong protection against all the FLiRT variants. The difference between JN.1 and these variants is only one or two amino acid changes, so there are still a lot of other places antibodies can bind to. Infection from a variant older than JN.1 is less likely to offer as much protection.
...
How might these variants impact plans for the COVID vaccine formula that gets updated for the fall?
This is the time of year when governing bodies like the WHO and FDA recommend a formulation for updated COVID vaccines that will roll out in early fall. Last year, the vaccines were based on the XBB.1.5 variant, and only a few months later, the JN.1 variant became the dominant variant in the U.S.
At the end of April, the WHO announced that their COVID vaccine advisory group advises using the JN.1 lineage as the antigen for the upcoming formulations of the vaccine. All of these FLiRT variants are within the JN.1 family of variants.
Here in the U.S., the FDA has postponed its meetingto determine the fall 2024 COVID vaccine from mid-May to early June. That gives them more time to see which of the FLiRT variants is becoming the dominant one so they can fine-tune the WHO recommendation to what they anticipate will be most prominent in the fall.
New COVID variants are likely to crop up after a decision is made—just as it did last summer—but the goal remains to select a formulation that, come fall, will match the circulating variants as closely as possible.
https://github.com/cov-line135 open issues to daages/pango-designation/issues
135 open issues
https://github.com/cov-lineages/pango-designation/issues
JN.1.18.2 (S:F59S) FLirt lineage emerging fast in Puerto Rico (19) with further S:P217S, S:N1125S (13) #2654 opened 10 hours ago Jun 14, 2024 by FedeGueli
JN.1.18.2 (59S) Flirt lineage with Orf10:Q29* (12 seqs 4 continents) #2653 opened 11 houers ago Jun 14, 2024 by FedeGueli
KP.1.1+Orf1b:L2213F+S:N185del, F186I(117 seqs, 17 countries) 5 days ago
etc.
BA.2.86.1 alalinjoissa tarvitaan useita uusia koodilyhennyksiä
kuten
KP Alias JN.1.11.1 Alias BA.2.86.1.1.11.1
KQ Alias JN.1.4.3
KS. Alias JN.1.13.1
KT Alias JN.1.1.3
KU Alias JN.1.30.1
KV Alias JN.1.4.5
KW Alias JN.1.28
KY Alias JN.1.8.2
KZ Alias JN.1.1.6
LA Alias JN,1,16.2
LB Alias JN.1.9.2
LE Alias JN.1.4.7
LF Alias JN.1.16.1
LJ Alias JN.1.51
LL Alias JN.1.4.2
LM Alias JN.1.25.1
LN Alias JN.1.53.1
LQ Alias JN.1.18.1
LS Alias JN.1.18.5
LT Alias JN.1.1.3
LU Alias JN.1.15.1
....
Siis: Viime vuoden 2023 yllätysvariantti nousi BA.2 omicron linjasta.BA.2.86.
Sen alalinja BA.2.86.1 merkattiin alun alkaen koodilla JN.
Sillä on tietysti se pitkä sars-2Cov omicron merkintänsäkin Alias. B.1.1.529.2.86.1
Se nousi rekombinanttien XBB valtakauden aikana Käytössä oli koodimerkintään KN asti.
Myös BA.2. 75 linjasta tuli jokusia alalinjoja: JV alias BA.2.75.3.4.1.1.1.1.1.7.1.2. merkkasivat
KG Alias BA.2.75.3.4.1.1.1.1.1.7.1.5 Alias B.1.1.529.2.75.3.4.1.1.1.1.1.7.1.5.
Nämä merkkasin vihkooni 12. helmikuuta 2024. Silloin oli käytössä KN koodikin jo..
Nyt 14.6. 2024 havaitsen KP koodi merkintää monella. K kombinaatiot on käytetty KZ asti joten L kirjainkombinaatiot on otettu jo käyttöön.
Tälle sivulle olen kerännyt niitä koodinimiä, joita tänään 14.6. 2024 olen vihkoihini saanut merkattua viime aikaisista luetteloista. Olen ollut Tanskassa keväällä ja nyt viikko sitten tulin kotitietokoneeni ääreen ja tänään katsoin viimeisiä uutisia GITHUB listoista. Kevättalven aikana on ollut paljon hengitystieinfektioita ihmisillä, Viittä eri virusta mainitaan , alkuvuodesta RSV, loppukeväästä Parvovirustakin joukossa. tavallista yskää ja nuhaa on ollut monilla ilman että virusta tulee tunnistettua. Harva enää näyttää käyttävän hengityssuojainta tai käsidesiä kaupoissa tai noudattaa väljyysohjeita. Yleisvaikutelma on että busseissa tai joukoissa ei yskitä tähän aikaan. Lintuinfluenssa-asia paisuu vähitellen uutisissa. Punkkeja esiintyy , Tanskassakin sitä taigapunkkia idästä. Hyttysistäkin aletaan puhua ja olla huolissa ilmastonmuutoksesta.
Tunti siten ilmestyi GITHUB särmille uusin designaatio, määritelmä linjalle:Kello on Ruotsissa 22:20 perjanttai iltana 14.6. 2024. Otan kopion:
WHO has launched a new network for coronaviruses, CoViNet, to facilitate and coordinate global expertise and capacities for early and accurate detection, monitoring and assessment of SARS-CoV-2, MERS-CoV and novel coronaviruses of public health importance.
CoViNet expands on the WHO COVID-19 reference laboratory network established during the early days of the pandemic. Initially, the lab network was focused on SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, but will now address a broader range of coronaviruses, including MERS-CoV and potential new coronaviruses. CoViNet is a network of global laboratories with expertise in human, animal and environmental coronavirus surveillance.
The network currently includes 36 laboratories from 21 countries in all 6 WHO regions.
Representatives of the laboratories met in Geneva on 26 – 27 March to finalize an action plan for 2024-2025 so that WHO Member States are better equipped for early detection, risk assessment, and response to coronavirus-related health challenges.
The CoViNet meeting brings together global experts in human, animal, and environmental health, embracing a comprehensive One Health approach to monitor and assess coronavirus evolution and spread. The collaboration underscores the importance of enhanced surveillance, laboratory capacity, sequencing, and data integration to inform WHO policies and support decision-making.
“Coronaviruses have time and again demonstrated their epidemic and pandemic risk. We thank our partners from around the world who are working to better understand high threat coronaviruses like SARS, MERS and COVID-19 and to detect novel coronaviruses,” said Dr Maria Van Kerkhove, acting Director of WHO’s Department of Epidemic and Pandemic Preparedness and Prevention. “This new global network for coronaviruses will ensure timely detection, monitoring and assessment of coronaviruses of public health importance.”
Data generated through CoViNet's efforts will guide the work of WHO's Technical Advisory Groups on Viral Evolution (TAG-VE) and Vaccine Composition (TAG-CO-VAC) and others, ensuring global health policies and tools are based on the latest scientific information.
Asia #2646 tullut eilen särmille: Siitä muutama kopiokuva tähän: Linkki esittää
3prim UTR rakenteen, mutta sitä en saa kopioitua tähän. UTR muutokset lienevät avaintekijää SARS-2 viruksen tässä valtavassa rönsyilyssä.
Phylogenetic Order of Mutations: G15372T, A19722G → A1620G (ORF1a:E452G), ∆29728-29733 + ∆ 29760-29776
Evidence