Leta i den här bloggen

måndag 5 juli 2021

NSP6 mutaatioilla merkitystä viruksen infektiivisyydelle

 https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.12.29.424530v2.full

 SARS-2 viruksen nsp6 on proteiinituotteena  lyhyehkö,vain 290 proteiinia. Swiss Model antaa tästä TM-proteiinista  niukan kuvauksen mitärakenteeseen tulee. Löydän kuitenkin TASSER-1 mallista tietoa ja myös Protter-mallista.  Jo peptidiketjusta voi päätellä, että se on asennettu täyteen  funktionaalisia motiiveja. Sen  transmembraaninen rakenne  läpäisee  kalvon 7 kertaa. Tänään olen katsonut  sen aminohapoistakoostuvia  funktiomotiiveja.

Yhdessä  funktionaalisessa kohdassa on tiivistymä  aromaattisia aminohappoja leusiinien kera. Lisäksi esiintyy  insertiosubstituutiota , joka lisää fenylalaniineja  ja muuttaa tyrosiininkin fenylalaniinimuotoon ( Y38F ja  Ins.38F. 

Täten koronaviruksille tyypillinen kohta SLFFFLFY tehostuu muotoon SLFFFLFFF jolloin siinä on peräkanaa kaksi  motiivia LFFF joka muistuttaa   ryhmästä Agnoproteini funktio, produktiivinen virusinfektio..x voi olla mikä tahansa aminohappo, myöskin L tai F

Yleiskaava tuolle funktiolle on:

L (FL) (VI) F (VIL)LE(LF)LLxF

Rakentessa on usea H, D ja C. Jonkin mallin Zn finger muodostuu  seitsemän  C:n kesken.

Jotainw- toistojaksojakin on. Löytyy kuusi w:tä.

Ottaen huomioon että Zn- rakenteissa voi esiintyä myös H ja D, niin   aika paljon on H, D ja C  aminohappoja. Ottane huomioon, että Spikproteiinin viruksen sisäinen  pätkä  sisältää sinkkirakennetta, niin voi ymmärtää että  virus kerää  sinkkiä itseensä näillä  tekijöillä jotka vastaavat virionin produsoimisesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar