Leta i den här bloggen

fredag 13 mars 2020

Koronalenssun tartuntavauhti ei ole niin nopea kuin kausiinfluenssan

 Olennainen ero on vain siinä, että kausiluontoiselle  influenssalle on jonkinasteista  vasta-ainepitoisuutta yhteiskunnassa ja virukset ovat vanhoja tuttuja. tämä tekee uuden viruksen  hitaan  alkuunlähdön  ehkä vain  siitä johtuvaksi, että se  koettaa  ylittää esteen toisensa jälkeen nopealta  etenemiseltä.  Se on ehkä vielä liian paljon  lepakkovirusmuotoinen  edetäkseen  huimaa vauhtia.  eihän tiedetä onko se edes ollut jossain välieläimessä ihmisen ja lepakon välillä vai  hypännyt suoraan  lepakosta ihmiseen.  Tämä kohta on vielä selvittämättä.  Vasta muutamien  viikkojen  käyristä voi päätellä  tätä asiaa enemmän.  Uusi on aina uutta.  Yksi mahdollisuus on että  tapahtuu myös nopoea  purkaushuipun löytö ja alkaa laskusuunta. Mutta  se on vain  yksi mahdollisuus. Uskonko itse sellaista mahdollisuutta olevan?    En oikeastaan ilman preventiivistä apua  ihmisten  liikkumisen rajoittamisesta ja  annettujen neuvojen noudattamisesta. Käytännössä sellainen purkauksen tyrehdyttäminen  viivytyksellä, aikatekijällä, siirtää  infektoitumisia tulevaisuuteen, ehkä ensivuoteen.


Ruotsissa on saatu  diagnosoitua nyt 813 Coronaviruspositiivista  koronalenssua.
Kartasta päätellen  voi sanoa että tartunta vaikuttaa tosiaan importoidulta,  turistien palatessa yksittäisesti eri paikkoihin. Tällainen miljöön muutos virukselle voi  jopa hidastaa  infektoitumisvauhtia. Pitää vielä tarkistaa millä  miljöövyöhykkeellä se  Wuhanin sijaitsee, kovin eteläiselläkö meidän suhteen?un kartassani josain kravn kääntöpiirin läheisyydessä olisi Wuhan. Se vastaa Afrikkaa täältä päin. Italia on lähinnä sitä kääntöpiiriä lämpötilaltaan, mikä saataa olla se  vaikuttava tekijä. Oletan että virus olisi Afrikassa erittäin paha, ellei sitten siellä ole enemmän vasta-aineita  lepakkotaudeille, koska se on sielläkin bush meat joissain kohdin. Mutta koska siellä ei ole  resursseja ottaa  testejä, niin saa odotella sieltä tietoja vielä. Koetan ottaa selvää Afrikan  tilastoista jos mahdollista.

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

Muuten tämän hetken tavallisia  vilustumiskoronaviruksia  ei  ole mielestäni nimetty missään.  kai niitä on kuten ennenkin.
WHO https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/20200312-sitrep-52-covid-19.pdf?sfvrsn=e2bfc9c0_2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar