Leta i den här bloggen

onsdag 11 mars 2020

Chloroquine phosphate klorokiinifosfaatti ja COVID-19

KIINALAISTEN uutisten muaan klorokiinifosfaatti kuuluu edullisiin lääkelisiin  uudessa koronaviruksessa. koetan löytää jotain  taustamekanismia sen hyötyvaikutukselle.
ensinnäkin  sitruunahapposyklivaikutus, koska  sykli tuottaa NAD,  (josta  syntyy ADPR  metaboliassa ja ADPR taas on  tärkeä virusRNA:n replikaatiota modifioiva nsp3- sääteinen  molekyyli).
https://bmjopen.bmj.com/content/bmjopen/7/6/e014961/F1.large.jpg
NAD de novo synteesissä on  vaihe NaAD-> NAD, josa toimii entsyymi NADS, glutamiinia hydrolysoiva NAD-syntetaasi.  Näyttää siltä että glutaminolyysi estyy klorokiinista, jolloin sitruunahapposykliin syöttyy vähemmän  alfa-KG:ta  ja NAD- tuotanto vähenee.  samaa nvaikuttaa metformiini tuon kuvan mukaan. Metformiini näyttää estävän lisäksi NAD+:n  reduktiomuotoa muodostumasta. (NAD salvage tietä)  ( Tämä vaikuttaa  siten  vähempää ADPR - muodostumista. 



Kiinalaiset käyttivät annosta  1g ja sanovat että 2 g on letaali annos. Ehkä letaalisuus on  maksatoksista  kuten INH:lla ja laktasidoosia. Pitää vielä tarkistaa) Hoito pitäisi olla vain niin lyhyttä että viruksen vitaliteetti laskee, mutta ihmisen ei.



 https://www.biorxiv.org/content/10.1101/428284v1.full

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar