Leta i den här bloggen

söndag 4 december 2016

Australian hedelmälepakkokuolemat

Oötasanomat 4.2. 2016 
Queenslandin terveysviranomaisten mukaan ihmisten ei tule yrittää auttaa kuumuuden tainnuttamia siivekkäitä.
Australian Queenslandissa kärvistellään poikkeuksellisen voimakkaan helleaallon kourissa. Guardianin mukaan meteorologit ovat ennustaneet, että lämpötilat saattavat nousta jopa yhdeksän astetta korkeammalle kuin joulukuussa keskimäärin.

Ennusteet ovat saaneet osavaltion terveysviranomaiset tekemään turvallisuussuunnitelmia, joita käytetään tavallisesti syklonien ja tulvien uhatessa.

Perjantaina viranomaiset antoivat erikoisen varoituksen liittyen helteisiin olosuhteisiin. News.com.au-uutissivuston mukaan terveysviranomaiset varoittivat kansalaisia taivaalta putoilevista lepakoista.

Queenslandin tartuntatautien yksikköä edustavan tohtori Heidi Carrollin mukaan lepakoita ja erityisesti hedelmälepakoita putoilee maahan erilaisista syistä, mutta tähän vuodenaikaan ja erityisesti yli 30 asteen lämpötiloissa suurin syy putoamiseen on kuumuus.

– Olemme saaneet tietoomme Queenslandista viime viikolta ainakin kaksi tapausta, joissa lepakot ovat pudonneet maahan ja ihmiset ovat menneet auttamaan niitä, Carroll kertoi sivuston mukaan australialaiselle uutistoimistolle AAP:lle.

– Ja tästä seuraa ongelmia, koska hedelmälepakot kantavat usein lyssavirusta, joka voi aiheuttaa kuolemaan johtavan sairastumisen, Carroll sanoi.

Carrollin mukaan viranomaisten tietoon tulee vuosittain 200 tapausta, joissa ihmiset ovat käsitelleet lepakoita ja joutuneet olemaan tämän jälkeen yhteydessä heihin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar