Leta i den här bloggen

fredag 16 januari 2015

Ruotsi Nobel-maa, aloittaa Göteborgissa myös ebolarokotteen kehittelyn


 Tämä onkin realistista ottaen huomioon, miten vilkasta on liikenne  Göteborgin ja Afrikan välillä

Göteborg  Publicerad 13:40 Uppdaterad 14:23

Therese Jahnson / SvD / TT
Sahlgrenska forskar på ebolavaccin
 
Händelsenytt från Storgöteborg
Forskare vid Sahlgrenska akademin försöker nu ta fram ett vaccin mot ebola.
EU satsar två miljarder kronor på åtta olika forskningsprojekt som ska snabba på utvecklingen och tillverkningen av nya vacciner och diagnosmetoder för ebola.
I Göteborg deltar forskare vid Sahlgrenska akademin i ett av forskningsprojekten som fokuserar på en vaccinkandidat, som går under det vetenskapliga namnet vesikulär stomatit virusvektor Zaire Ebola vaccin, VSV-ZEBOV.
– Världshälsoorganisationen har identifierat VSV-ZEBOV som en av de tre mest lovande ebola- vaccinkandidaterna, och kliniska prövningar pågår redan i Europa och Afrika. Vårt projekt bygger på detta arbete och syftar till att ytterligare utveckla VSV-ZEBOV. Med EU och IMI:s investering kan vi utnyttja kraften i toppmodern forskningsteknologi och samla in unik information om vaccinets styrka, kvalitet och säkerhet, säger forskaren Ali Harandi, ansvarig för Göteborgs universitets medverkan i projektet i ett pressuttalade.
Förutom Sahlgrenskaprojektet, fokuserar ytterligare två forskargrupper på att utveckla vaccinkandidater.
Ytterligare forskningsprojekt planeras tillkomma under de närmaste månaderna. Dessa projekt kan fokusera på vaccin som även ger skydd för besläktade virus, på utvecklingen av nya behandlingar för ebola och nya vacciner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar