Leta i den här bloggen

tisdag 25 november 2014

Kysymys: Onko ebola rokkotauti? Jos tulee rokkoja, tauti on rokkotauti.

Ebolarakkuloiden kuvia on internetissä.
 Tässä pitää jotenkin järkeillä mikä on ihorokkojen osuus.
Tauti tulee eläimistä, joilla on turkki ja ihmisissä tauti  on  vielä on sellaisessa vaiheessa että  vaatii lähikontaktin infektoivaan materiaan. Ne lepakothan  pystyvät sietämään virusta, joten  niistä ei näe sen ihmeempää nahkasta.
Siinä on jokin  barrieri , este, vielä ettei se ebola pahemmin ja nopeammin leviä.
 Mononegalevirales tuhkarokko kutienkin on tappava  tauti ( yli 300 kuolee päivittäin vielä nykyään, rokote on olemassa ja sillä on ihottuma. Tuskin sen  ihottuma on kuolinsyy, toimii kutienkin diagnoosiapuna).

 Entä ebolaihottuma?
 Saako jokainen ebolapotilas ihoreaktion tai ehtiikö saada?
Monentenako päivänä iho alkaa rokahtua tässä uudessa purkauksessa?

Kaksi vuotta sitten ( ennen tätä 2014 ebolataudin nykypurkausta)  julkaistu   PubMed  artikkeli  antaa tietää seuraavaa ihotautilääkärin kannalta: :

LÄHDE:
 Int J Dermatol. 2012 Sep;51(9):1037-43. doi: 10.1111/j.1365-4632.2011.05379.x. Cutaneous manifestations of filovirus infections.
Tiivistelmä, Abstract
  • EBOV ja MARV, nämä kaksi filovirusta Filoviridae perheesta ( Mononegavirales)  ovat  kaikkein virulenteimpiin patogeeneihin kuuluvia mitä tulee ihmisiin ja kädellisiin eläimiin- ja ne aiheuttavat hemorrhagisen kuumeen purkautumia keski-Afrikan maissa ja niissä on kuolleisuusprosentti ollut jopa 90%. Todennäköiset virussäiliöt ovat hedelmälepakot ja ihminen saa tartunnan lepakkokontaktista tai infektoituneitten isojen eläinten ruhoista tai ihmisestä ihmiseen välittyvänä tartuntana, joka tulee kehon nesteiden, lääketieteellisen hoidon  tai hautajaisten ( vainajaan koskemisen)  välittäminä,
Ebolavirus and Marburgvirus, two filoviruses belonging to the Filoviridae family, are among the most virulent pathogens for humans and non-human primates, causing outbreaks of fulminant hemorrhagic fever (HF) in Central African countries with case fatality rates of up to 90%. Fruit bats are the likely reservoir, and human infection occurs through contact with bats or infected large-animal carcasses or by person-to-person contact (through body fluids, medical care, and burial practices).
  • Kaavamaisesti ajatellen kliiniset manifestaatiot tulevat kolmessa perättäisessä  vaiheessa  ja niihin kuuluu yleisoireet, gastrointestinaalsiet häiriöt ja mukokutaaniset häiriöt. Kuolema seuraa verenvuodollisista komplikaatioista.  Ihottuma, pääasiallisin ihohäiriö, on epäspesifinen eikä  ole  differentiaalidiagnostiikassa varma viite. Mutta mmunohistokemiallinen tutkimus ihobiopsiasta tai menehtyneen henkilön näytteistä voivat varmistaa diagnoosin.
  •   (Tämä on dermatologien kirjoitama  artikkeli)

 Schematically, clinical manifestations occur in three successive phases and include general, gastrointestinal, and mucocutaneous disorders.
 Death usually results from hemorrhagic complications. Cutaneous manifestations rarely make a major contribution to disease severity but can assist with the diagnosis. Rash, the main cutaneous disorder, is nonspecific and cannot guide the differential diagnosis. Immunohistochemical examination of skin biopsy or necropsy specimens can confirm the diagnosis.
© 2012 The International Society of Dermatology.

Komemnttini:  Pohtiessani ebolan  transkriptio-replikaatio-translaatiojärjestelmää  minusta siinä on 3 faasia produktien suhteen.

 Tässä mainitteen kolme selkeää peräjälkeistä vaihetta kliinisessä  oireistossa ja ne voivat vastata  ebolan transkriptio-replikaatio-translaatiokykyä ja  produktiota.
Alkuvaiheessa kun virus on päässyt ensinnäkin  vain  endosomiin, se lähettää    sGP materiaalia  systeemisesti vaikuttamaan immuunivasteen  decoy-tekijänä harhauttajana suuntaamaan immuunivasteen kohde pois itse viruksen genomin piilopaikasta:. GPprosessointi   pysyttäytyy kaukana RNP partikkelin tapahtumsita  ja suurin osa siitä posituu solusta  liukoisena  eritettynä  materiaalina  ja siinä pitäisi olla  lähinnä vain extravirionaalista  GP-ainesta- joten mikään  herännyt immuunivaste ei vikuuta  solun sisällä olevaa  virussisältöä. Kalvoon jääneellä  transmembraanilla gp/G2 osalla on omia immunosuppressiivisia ominaisuuksiaan.
Virus ei pysty millään aluksi replikoimaan  tarpeeksi  runsaasti erittäin pitkää vRNA-säiettään, koska ei ole materiaalia. Ehkä se ei saa yhtään  täyspitkää replikaattia  alkuvaiheesa aikaan millään.transkriptoituu  runsaasti  nukleokapsidin tarvitsemaa  proteiinia ja  edelleen SGP;:tä ( decoymateriaalia)

EBOV vRNA-genomisäikeen ( lähemmä  (19 000 nukleotidiä pitkä) nopea  syntetisointi viruspartikkeliksi RNP muotoon pakattuuna, voi tapahtua vasta, kun kudosta ja tumamateriaalia,  DNAkromatiinia on hajoitettu liuokseksi, eli aivan viimeisessä kudosproteolyyttisessä vaiheessa. jolloin tulee myös jo ihottumia ja limakalvo-oireita.

Välivaihe jolloin on  endoteeliperäisiä oireita ( gstrointestinaalisia) tulee siitä kun systeeminen sytokiinivate on myrskyämään päin ja solun  sisällä   virus on jo alkanut syntetisoida rakenneproteiinejaan ja filia putkiaan odottamaan niiten  myöhempää täyttömahdollisuutta   virusten helminauhalla. Putket voivat olla hyvin pitkiä ulokkeita soluista ja niitä voi tietysti irtoillakin ja  jatkaa iimmuunijärjestelmän harhauttamista ajankuluksi- ne saavatkin aikaan sytokiinimyrskyn ja  immuunijärjestelmän akselin täysmurtuma ja immuunipuolusutksen luhistuman. Ebola ei säää isäntäkehoa, koska se tarvitsee isäntäkehon vitaalimateriaalia. ja pienikin aika  jonka isäntäkeho pysyy hengissä riittää sille ja se voi ilmeisesti jonkin aikaa lisääntyä myös  kuolleessa kehossa.(?)

Alkuvaiheessa voisi olla mahdollista hyvin varhain saada  häirittyä  täyspitkän replikaatin  teko esim  modifioiduilla nukleotideillä ennen kuin se saa  ihmisgenomista  ne yltäkylläisen runsaat nukleotidit.

Joka tapauksessa kun  virus on ehtinyt GP-tekijäkirjollaan tuhota massiivisti mm. kaikki T-solut Ei ole enää mitään T-soluvastetta saatavissa,  siis  rokotevastetta  liian myöhäisessä vaiheessa, arvelen. 
T-soluviritystila ja interferonigeenien aktivaatio   pitäisi preventiivisesti jo saada aikaan. Siis ehkä ebolarokotus tulee joskus olemaan kuten tuhkarokkorokotus.  Nehän ovat pahat  ja tappavat Mononegavirales  viruksia molemmat. HIV-rokotuskin on  tervetullut, sillä  EBOV infektion  gpG2 näyttää hankkineen jotain  retrovirusominaisuuksia rakenteeseensa.- mikä voisi selittää että Ebov hajoittaa   solun DNA:n. rakenneosiksi. Hiv vain asettuu itse  genomin joukkoon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar