Leta i den här bloggen

onsdag 27 november 2013

Rokote HIV- virusta vastaan (1)

Keski -Texasista tulee tällaista tietoa:
 http://austin.ynn.com/content/news/296233/central-texas-researchers-working-hard-for-hiv-vaccine
"Tohtori Harriet Robinson on  työskennellyt 15 vuotta  löytääkseen tehoasetta HIV-tä  ja AIDS:ia vastaan. "Arvelen, että olemme paljon lähempänä päämäärää kuin viisi vuotta siten. Tällä kentällä on edistytty tavattomasti .  Rokote on oleva avainasemassa oleva ase.  Vaikka tutkijat ovatkin vielä kehittelyvaiheessa  tämän tappavan taudin rokotteen luomisessa , niin tulokset ovat lupaavia. Meidän rokotteemme käsittää  infektoimattomia   viruspartikkeleita, joita on myös  hepatiitti B-virusrokotteessa, papilloomavirusrokotteessa, jotka ovat menestyksekkäitä rokotteita, kertoi tohtori Robinson.  Hänen puheensa päätyttyä kuulujakunnalla oli   opitimistisemmat  tunnelmat kuin ennen. Tri John  Midturi muiden muassa   sanoi että  nämä uutiset tutkijatasossa   olevista rokotteista ja niiden tehosta olivat mielenkiintoisia. Tiedämme  tällaisen merkitsevän   olennaista tulevaisessa HIV - huollossa, mutta  sitä ei ole saatavilla  vielä tänään.

Vaikka  tämän hetken rokote puuttuukiin ihmiset eivät ole  täysin  avuttomia.
Felix Almodovar  ( ---)   kouluttaa Bellin alueen  väestöä  HIV preventiosta ja suojauksesta.  Vaikka Texasissa opetetaan  useimmin  pidättymistä  Almodovar  uskoo väestön tarvitsevan enemmänkin  informaatiota sillä periaateella,  että " HIV infektiota ei voi parantaa mutta se on 100%:sti estettävissä".

Nykyisellään  Texasin  valtion alueella   kyseinen alue  Bellin  maakunta on HIV- infektoituneelta  väestöpitoisuudeltaan 13.  sijalla. Kyse on lähinnä nuoresta väestöstä  ja Almodovar korostaa miten tärkeää on käydä testissä.  Hän mainitsee että onglema ei ole vain kliinikkojen vaan tiedemiehetkin tekevät laaja- alaista  intensiivistä työtä koettaessaan  löytää parantavaa keinoa HIV- infektioon.

Tohtori HarrietRobinson toivoi puheessaan, että kerran olisi saatavilla ROKOTE, jonka voisi esittää väestölle.
Lääketeiteellisten viranomaisten mukaan HIV-AIDS on viidenneksi suurin kuolemansyy maailman väestössä"

Kommentti:
Tämä tauti jota "ei ollut" 30 vuotta sitten ,
on nyt  maailmankansoissa viidenneksi pahin kuolemansyy
Tällä hetkellä HIV välittyy  verestä,  eri elinnesteistä, äidinmaidosta,   välineistä, joissa noita eritteitä tai verta joutuu  terveen kehoon. Suorin inokulaatio on  kehojen  erilaiset  lähi kontaktit joissa eritteet  tai veri siirtyy  toisen kehoon 
tai  suora  inokulaatio verenkiertoon, esim verensiirron kautta , kontaminoitujen ruiskujen kautta kuten narkomaaneilla.

Millä tavalla HIV ei toistaiseksi välity:

Aerosoleista,  yskänpisaroista,  hengitykseetä,  vaatteista, ehjästä ihosta,  ym
tiloista ,  joissa virus on joutunut  pois  elinnesteen ympäröimästä tilasta liian pitkäksi ajaksi ja kuollut. Virus on parasiitti, joka  obligatorisesti vaatii  siirtovaiheessa  elossapitävää  elinnestettä ja  replikointivaiheessa elävän solun koneistoa.  Latenssin vaiheen se tekee  elävän solun kromosomistoon.

Pitäisi huomioida onko HIV evoloitunut/evoloitumassa  tässä siirtymiskyvyssään.
Pandemia tulisi silloin saamaan toisen  kartan.
Tulee myöskin odottaa tietoja, jos jossain kehittyy sitä vastaan immunologista vastustuskykyä, ja millä mekanismilla  sitä kehittyy. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar